BATE ponovo zapeo, lud penal doneo bodove Vitebsku

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.04.20. | 22:39

Prelep gol lansirao Ruh iz Bresta ka sredini tabele

Pravo je pitanje šta se ove sezone dešava sa ekipom BATE-a iz Borisova. Tim koji se ranije lagano šetao kroz evropske kvalifikacije, a usput često meru uzimao i našim timovima, ove sezone je izgleda samo bleda senka u nacionalnom šampionatu. Nakon dva uvodna poraza, delovalo je da će sve krenuti na bolje, jer su na red došle dve pobede, ali je danas sve poništeno bledim remijem sa Torpedom iz Žodina – 0:0.

Jeste tim iz Borisova danas imao inicijativu, čak je i promašio penal u 41. minutu utakmice, što je bilo delo Pavela Nekajčika, ali jednostavno se mora reći da je gost iz Žodina zaslužio da kući odnese bod i tako zasedne na čelo tabele zajedno sa Sluckom i Vitebskom.

Izabrane vesti

A upravo drugopomenuti tim je danas došao do pobede na izuzetno zanimljiv način. Vitebsk je pred svojim navijačima ugostio DInamo iz Bresta, čiji su igrači danas redom gubili živce, a na kraju su bili zasluženo poraženi – 1:0 (0:0).

Prvi koji je morao napolje u ekipi Bresta bio je Kiki Gabi, koji je nakon velikog broja prigovora nakon načinjenog prekršaja dobio drugi žuti karton u 73. minutu. A samo 85. minutu meča još veću glupost napravio je Eugen Kačeridi.

Naime, ukrajinski fudbaler i nekadašnji reprezentativac udario je u nogu jednog fudbalera domaće ekipe u kaznenom prostoru dok ovaj nije imao loptu, odnosno dok je ona bila u rukama golmana. Sudija je to okarakterisao kao direktan crveni karton, a pošto se sve dešavalo u šesnaestercu, pokazao je i na belu tačku.

Na belu tačku je stao Jon Nikolesku, koji je zategao i vrlo lako savladao golmana gostiju, time donevši prvo mesto Vitebsku. Ruku na srce, domaći su morali da spasavaju živu glavu u trećem minutu nadoknade, kada su loptu izbili gotovo sa same gol linije, ali su bodove ipak sačuvali.

Ruh iz Bresta danas je došao do izuzetno vredne pobede protiv Minska na domaćem terenu. Novajlija je potvrdio odlične igre u poslednje vreme i prelepim golom Sedka došao do bodova – 1:0 (0:0).

Nakon prvog poluvremena koje nije donelo golove, ali jeste nekoliko lepih šansi na obe strane, sve se rasplamsalo u nastavku. Već u 48. minutu, pomenuti Pavel Sedko postigao je fantastičan gol sa nekih 20 metara. Opalio je volej iz trka i pogodio je u gornji levi ugao mreže, time istakavši kandidaturu čak i za gol sezone u Belorusiji.

Mogao je brazilski fudbaler Vilijam da donese još ubedljiviju pobedu domaćima, ali je u ključnim trenucima bio neprecizan.

U uvodnom duelu dana, Isloč iz Minska je došao do pobede protiv Slavije Mozir. Tim iz beloruske prestonice tako je došao do sasvim solidne pete pozicije na tabeli – 2:1 (0:0).

Činilo se da nakon prvog poluvremena da ćemo gledati još jedan duel sa malim brojem pogodaka, ali je Dmitri Komarosvki u 63. minutu pokušao da promeni tu sliku golom sa bele tačke. Samo 12 minuta kasnije Nikolaj Januš je duplirao prednost domaćih i nagovestio da bodovi ostaju u Minsku.

Ipak, Slavija iz Mozira je došla do počasnog gola samo četiri minuta kasnije, pošto je Fransis Nar iz Gane zatresao mrežu za konačnih 2:1.

BELORUSIJA 1 - 5. KOLO

Četvrtak
Energetik BGU - Gorodeja 0:1 (0:1)
Dinamo Minsk - Neman 2:0 (0:0)

Petak
Belšina – Smoleviči 1:1 (1:1)
Šahtjor Soligorsk – Sluck 1:2 (0:2)

Subota
Ruh Brest - Minsk 1:0 (0:0)
Isloč Minsk - Slavija Mozir 2:1 (0:0)
Vitebsk - Dinamo Brest 1:0 (0:0)
BATE Borisov - Torpedo Žodino 0:0

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara