Sven Mislintat (Reuters)
Sven Mislintat (Reuters)

Čovek koji je "napravio" moćnu Borusiju kandidat za sportskog direktora Liverpula

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.11.22. | 17:08

Sven Mislintat bi ponovo mogao da se ujedini sa Jirgenom Klopom

Mesto sportskog direktora u Liverpulu od predstojećeg leta ostaće upražnjeno. Julijan Vord koji je na to mesto došao juna ove godine, pre nedelju dana je obavestio klub da će iz privatnih razloga otići iz kluba krajem sezone, a Redsi su počeli da razmišljaju o zameni. Jedan od kandidata i to vrlo atraktivan je Sven Mislintat, čovek koji je kao šef skauting službe praktično "napravio" moćnu Borusiju koja je osvajala trofeje u Nemačkoj i igrala finale Lige šampiona.

Mislintat se danas i zvanično rastao sa Štutgartom i od maja meseca bi ponovo mogao da se ujedini sa Jirgenom Klopom. Bio je u Dortmundu od 2006. do 2019. godine i avanzovao od skauta, preko šefa te službe, do direktora fudbala. Imao je Nemac dodira i sa Premijer ligom budući da je od decembra 2017. do februara 2019. bio glavnokomandujući Arsenalovim skautima.

Izabrane vesti

Još nema zvaničnih pregovora, ali je 50-godišnjak koji je prethodne tri i po godine radio kao sportski direktor Štutgarta, otvoren za dolazak na Enfild i neguje sjajne odnose sa Klopom.

Dakle, referenci ima dovoljno, a najveće su mu te što je u njegovo vreme Borusija dovodila Roberta Levandovskog, Matsa Humelsa, Lukaša Piščeka, Šinđija Kagavu, Ilkaja Gundogana... Sve njih kao neafirmisane fudbalere.




tagovi

Sven MislintatLiverpul

Obaveštavaj me

Dortmund
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara