Mihajlo Cvetković (©Star sport)
Mihajlo Cvetković (©Star sport)

Copy jul 2023, paste jul 2024: Čukina dva komada Nišlijama

Vreme čitanja: 5min | sub. 20.07.24. | 21:56

Identičan rezultat kao u duelu istih rivala na istom mestu na otvaranju prošle sezone – 2:0 za Brđane po katastrofalnom terenu

Copy 29. jul 2023. – paste 20. jul 2024. Drugu sezonu zaredom, Čukarički i Radnički sastaju se u prvom kolu Mozzart Bet Superlige i, baš kao i pre godinu dana, domaći tim slavio je sa 2:0 (2:0). S tom razlikom što je tada oba gola postigao u drugom, a sada u poslednjoj trećini prvog poluvremena. Đorđe Ivanović i Mihajlo Cvetković krunisali su bolju igru domaćeg tima, koji je, protiv vrlo konfuznih Nišlija, kada se sve sabere, mogao da zabeleži i ubedljiviji trijumf.

Po mnogim aspektima organizacije kluba, kao i sportskim rezultatima, Čukarički je već godinama jedan od vodećih srpskih klubova i sredina za primer, ali njegov glavni teren na stadionu na Banovom brdu, u ovakvom stanju u kakvom je dočekao start nove sezone, štrčao bi sve i da nije u toku rekonstrukcija travnatih podloga na polovini stadiona u Mozzart Bet Superligi.

Izabrane vesti

Sa više džombi nego trave na sebi, kao da je kraj decembra, a ne sredina jula, ma prava oranica, bio je on protivnik i domaćih fudbalera, ali je „smrt“ za ono što pokušava da igra niški Radnički pod komandom Nikole Drinčića. U forsiranju pas igre, čak i u sopstvenoj trećini terena, gosti nisu mogli da sastave ni tri dodavanja kako treba - mada nisu ostavili utisak da bi sve to mnogo bolje funkcionisalo i po nekom boljem terenu – potpuno su nadigrani i vraćaju u Niš sa puno briga na početku novog šampionata.

Trener domaćih Goran Stanić oslonio se mahom na proverene snage. Uz golmana Nikolu Mirkovića, u startnoj postavi našla su se samo još dvojica ovoletošnjih novajlija i oni su pokrivali levu stranu – Miloš Cvetković, koji je u dosadašnjoj karijeri uglavnom igrao kao desni bek i vrlo agilni Lazar Tufegdžić na krilu, zanimljivo, prošle zime nesuđeno pojačanje upravo Radničkog.

Ni Nišlije, kadrovski, nisu izašle na teren u značajnije renoviranom sastavu, nova lica bili su samo Đo, Stjuart i Bosić, ali su ideja igre i formacija, o kojoj smo puno puta pisali u prethodnom periodu, u osnovi sa četvoricom u poslednjoj liniji, gde se jedan od bekova stalno spušta u vezni red, bile radikalno drugačije u odnosu na prošlu sezonu.

Mnogo je više od igre imao Čukarički u prvom poluvremenu i, ako bi se sabirale sve prilike, mogao je da ima i ubedljiviju prednost pri odlasku na odmor. U red kolosalnih spadaju šanse Đorđa Ivanovića iz devetog minuta, kada je okrenuo Davida Petrovića i desnom nogom, suviše iskosa sa desne strane, poslao loptu uz samu stativu, na koju je Tufegdžić ostao za koji centimetar prekratak, pa pokušaj Marka Docića iz slobodnog udarca, po zemlji, jednako blizu stativi kao i prethodno opisana akcija, te još dve prilike koje su prethodile drugom pogotku Brđana.

Čukarički je poveo u 32. minutu, Tufegdžić je centrirao sa leve strane, lopta je preletela Belakovića i na drugoj stativi ju je dočekao Đorđe Ivanović i glavom poslao u mrežu. Dimitrije Stevanović imao je dve sjajne odbrane u razmaku od par desetina sekundi u samom finišu poluvremena, posebno se istakao zakačivši loptu nakon udarca Mihajla Cvetkovića posle greške Čolovića i dobre reakcije Docića, ali su isti fudaleri nedugo zatim bili uspešniji od mladog golmana Radničkog.

Svu svoju kreativnost kapiten Čukaričkog iskazao je u jednom dodiru sa loptom - koliko je samo tu bilo osećaja u asistenciji Cvetkoviću, koji se odlično pozicionirao između dvojice protivničkih štopera, iskoristio poskakivanje Stevanovića i matirao klub iz svog rodnog grada za 2:0 u poslednjem minutu prvog poluvremena.

Jedinu priliku, i to veliku, u prvom delu za Nišlije imao je Trivante Stjuart, posle centaršuta Vanje Ilića iz prekida, očajno se snašao u idealnoj poziciji i loše zahvatio loptu sa peterca. Ostao je, zato, napadač sa Jamajke u svlačionici na pauzi, ustupio mesto Ivelji, a zamenjen je i Čolović, najnovijim pojačanjem Jovanom Nišićem, pa je Bosić prešao na krilo.

Odatle je bio neuporedivo opasniji po gol Čukaričkog, iskreirao i najbolju priliku za Radnički u nastavku meča, kada je Nišić čudno zahvatio loptu koju je ispod same prečke iz gola izvukao Mirković. Jeste to bio nešto energičniji Radnički, ali svi ofanzivni pokušaji završavali su se na dvadesetak metara od Mirkovićevog gola, koji je lako hvatao mlake pokušaje Đoa, Vojnovića i Ilića iz daljine. Imao je Nišić još nekoliko poteza koji mogu nagovestiti da će Radnički u njemu, u nastavku sezone, imati ozbiljno pojačanje, ali slaba je to uteha nakon vrlo nemoćnog izdanja Drinčićevog tima.

Sve da reši mogao je Đorđe Ivanović u 59. minutu, otvorila mu se idealna prilika u tranziciji nakon proklizavanja Petrovića, ali otvarao mu se i Cvetković na drugoj stativi, krilni napadač odlučio se za udarac, a Stevanović paradom spasio svoj tim još ubedljivijeg poraza.

Po ovakvom terenu i pri ovom rezultatu, nije Čukarički imao razloga da rizikuje. Iskusno je zatvorio utakmicu i stigao do četvrte uzastopne pobede u prvenstvenim duelima sa Nišlijama.

ČUKARIČKI – RADNIČKI 2:0 (2:0)

/Ivanović 32, Mihajlo Cvetković 45/

Beograd. Stadion Čukaričkog.

Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac).

Žuti kartoni: Ivanović (Čukarički), Vojnović (Radnički).

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Mirković 7, Stanković 6, Stevanović 6.5, Jovanović 6.5, Miloš Cvetković 6.5 – Sisoko 6.5, Docić 7 – Ivanović 7 (od 82. Nikčević), Kovač 6 (od 89. Subotić), Tufegdžić 6.5 (od 63. Tedić 6) – Mihajlo Cvetković 7 (od 63. Rogan 6).

RADNIČKI (4-4-2): Stevanović 6.5 – Đo 5.5 (od 62. Frej 5.5), Jamkam 5.5, Petrović 5, Stojanović 5.5 – Vojnović 6, Ilić 5.5, Čolović 5 (od 46. Nišić 6), Belaković 5.5 – Bosić 6, Stjuart 5 (od 46. Ivelja 5).

Igrač utakmice: Marko Docić (Čukarički) 7.

SUPERLIGA, 1. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Železničar 2:3 (1:3)

/Jovanović 29ag, Mitrović 53ag - Knežević 3, Grgić 15, Romanić 45+3/

Napredak - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 90+3/

Subota

Crvena zvezda - Jedinstvo Ub 4:0 (2:0)

/Endijaj 18, 23, Katai 53, Duarte 69/

Čukarički - Radnički Niš 2:0 (2:0)

/Ivanović 32, Cvetković 45/

Mladost Lučani - OFK Beograd 1:2 (0:0)

/Cvetinović 59 - Kahvić 86, 90+3/

Nedelja

17.30: (2,15) Novi Pazar (3,35) Spartak Subotica (3,45)

19.30: (1,48) TSC (4,30) IMT (7,00)

19.30: (5,60) Tekstilac (3,70) Vojvodina (1,65)



tagovi

Radnički NišMozzart Bet SuperligaČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara