Stefan Čolović
Stefan Čolović

Čolović napustio Radnički, u klubu kažu: Nezadovoljni nam nisu potrebni

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 15:12

Nišlije sporazumno raskinule ugovor sa krilnim napadačem, koji se za šest meseci više lečio od povrede nego što je igrao

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Niša)

Pomalo zaboravljena fudbalska euforija probudila se u Nišu posle pobede nad TSC-om (1:0) u drugom kolu Mozzart Bet Superlige. Po nekim parametrima, iako zvuči pretenciozno: najveći skalp Radničkog u poslednjih pet i po godina, ako se u obzir uzmu rejting rivala i činjenica da je utakmica, iako je tim sa Čaira bio nominalni domaćin, igrana van Niša.

Izabrane vesti

Ako ne računamo uvodnih deset minuta totalne konfuzije, Radnički je do postignutog gola Andreje Stojanovića u 52. minutu igrao zaista dopadljivo i impresivno, a onda je, u poslednjih pola sata, pobedu sačuvao na srce, fanatičnom borbenošću. Ipak, u svakoj čaši meda nađe se i po koji gutljaj žuči, tako i sada, u danima zadovoljstva, sa Čaira stiže vest da je klub napustio Stefan Čolović.

Sve nas je neprijatno iznenadio dan-dva pred utakmicu sa TSC-om, kada je prišao treneru Nikoli Drinčiću i rekao mu da na njega ne računa jer, kako je istakao, glavom više nije u ovom klubu. Posle početnog šoka, odlučili smo da mu izađemo u susret i raskinemo ugovor, iz prostog razloga jer smo konačno napravili tako dobru hemiju u ekipi da nam nezadovoljni nisu potrebni. Ionako je opšti utisak da Čolovićev učinak u Radničkom nije bio ni blizu očekivanja i primanja. Želimo mu sve najbolje u daljoj karijeri, a mi već radimo na potencijalnoj zameni“,istakao je Aleksandar Jovanović, sportski direktor Radničkog iz Niša.

Nekadašnji krilni napadač Čukaričkog, novosadskog Proletera, Radničkog iz Kragujevca, internacionalac u Irskoj, na Čair je stigao u finišu zimskog prelaznog roka, ali se u ovih šest meseci više lečio od povrede nego što je bio na terenu. Proletos je nastupio u pobedi nad IMT-om u Beogradu, pa dugo odsustvovao iz tima, da bi u plej-autu povremeno ulazio kao rezerva.

Na ovoletošnjim pripremama bio je standardan, počeo je meč prvog kola protiv Čukaričkog, pa je zamenjen na poluvremenu, dok je čitav meč protiv TSC-a presedeo na klupi. Ispostavilo se da mu je bio i poslednji kao fudbaleru Radničkog.


tagovi

Stefan ČolovićRadnički Niš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara