Pol Onuaču ©Reuters
Pol Onuaču ©Reuters

Čolo želi dvometraša od 20.000.000 evra, preporuka 56 golova na 83 utakmice

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 09:32

Pol Onuaču ubedio Jorgandžije da je pravo rešenje za njihov napad

Barselona se zagrejala za Franka Kesija, Real Madrid u Oreljenu Čuameniju vidi Kazemirovog naslednika, ali ima i Atletiko Madrid svog aduta za predstojeći prelazni rok. Kako piše dobro upućena Marka, Dijego Simeone je naciljao visokog napadača belgijskog Genka Pola Onuačua, koji se intenzivno razvija poslednjih godina.

Sportski direktor Jorgandžija Andrea Berta detaljno je skautirao 201 centimetar visokog golgetera i procenio da je to ono što je potrebno klubu iz glavnog grada u ovom trenutku. Simeone u svom timu od klasičnih napadača ima samo Luisa Suareza, dok Ivana Šaponjića uopšte ne koristi, pa mu je neophodan još jedan golgeter drugačijeg profila. Onuaču može mnogo toga da donese ona kada protivnika želite da napadnete visokim loptama, što je često predstavljalo problem Atletiku.

Izabrane vesti

(3,25) ATLETIKO MADRID (3,20) LIVERPUL (2,45)

Nigerijac je prve profesionalne korake napravio u danskom Midtjilandu, koji ga je doveo iz Ebedeja na leto 2012. godine. Tri godine kasnije je postao standardan špic, posle čega se broj golova konstnatno uvećavao, pa je u Genk prešao sa skorom od 74 pogotka na 181 utakmici, uz pozamašno obeštećenje od 6.000.000 evra. To bi za mnoge klubove sličnog kalibra predstavljalo veliki rizik, ali će se na kraju očigledno ispostaviti kao pun pogodak, s obzirom da se trenutna vrednost napadača procenjuje na oko 20.000.000 evra.

Onuaču je u prvoj sezoni (2019/2020) postigao samo 10 golova, ali je potom eksplodirao - dao je 35 pogodaka na 41 utakmici, a ove sezone dao je 11 na 14 mečeva. To je očigledno bilo dovoljno Madriđanima i Andrei Berti da povuče ključne poteze.


tagovi

Pol OnuačuDijego SimeoneAndrea Berta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara