Robin Le Norman (©AFP)
Robin Le Norman (©AFP)

Čolo Simeone traži novi štoperski tandem: Ideja špansko-slovačka veza

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.06.24. | 18:03

Atletiko planira letnja pojačanja

Nije se Atletiko Madrid proslavio u sezoni za nama. Izborena je Liga šampiona, ali Rohiblankosi su bili daleko od bilo kakve borbe za titulu. Zbog toga je odlučeno da se ovog leta okrene novi list i naprave određene korekcije. Pre svega u odbrani.

Dijego Godin, Žoao Miranda, Lukas Ernandez, Hose Himenez, Stefan Savić. Svi oni su postali štoperi svetske klase pod vođstvom Dijega Simeonea. Neće odstupiti Čolo od svoje filozofije pravljenja vrhunskih centarhalfova i kuje novi plan. Na listi želja najplaćenijeg trenera današnjice, nalaze se štoper Sosijedada Robin Le Norman i Fajenorda David Hanko.

Izabrane vesti

Kako navodi Marka, Le Norman i Hanko će činiti bedem u poslednjoj liniji Atletiko Madrida za sledeću sezonu. Španski list je već ranije isticao zainteresovanost madridskog kluba za španskog reprezentativca, uz konstataciju da je pitanje samo vremena kada će Le Norman obući crveno-beli dres, ali da ipak postoje nesuglasice između dve strane. Baski neće odustati od prodaje Le Normana čija otkupna klauzula iznosi 50.000.0000 evra, ali sa Vande Metropolitano se nadaju da će naći zajednički kompromis i tako popuniti rupu koja je nastala odlaskom Stefana Savića.

Što se tiče Hanka, on bi došao kao veliko pojačanje na poziciji levog štopera, gde su minule sezone najviše igrali Reinildo Mandava i Mario Ermoso, kome je ugovor istekao i tako postao slobodan igrač. Njihov status je upitan za narednu sezonu i dolazak slovačkog reprezentativca bi sigurno značilo da ih više nećemo gledati u dresu Jorgandžija. Oni koji će sigurno ostati u zadnjoj liniju su Himenez, Cezar Aspilikueta i Aksel Vicel koji nije klasičan štoper.

Le Norman i Hanko imaju fantastične sezone iza sebe u kojima su svojom agresivnošću i borbenošću uspeli da se nametnu crvenom delu Madrida. Još jedan podatak koji će ići na ruku Simeoneu, nisu skloni povredama što je veoma bitno za kontinuitet koji gaji argentinski stručnjak. Hanko je u poslednje dve sezone odigrao neverovatnih 98 utakmica.

Trenutno se obojica nalaze na Evropskom prvenstvu, gde su na prvim utakmicama svojih reprezentacija bili na zavidnom nivou. Žrtve su bili hrvatski i belgijski napadači. Baš ono što Simeone želi.


tagovi

Robin Le NormanLetnji prelazni rok 2024Atletiko MadridDavid Hanko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara