(Reuters)
(Reuters)

Čolo je mnogo nervozan: Ima pravo da se ljuti, čak mu je i sudija rekao da je u pravu

Vreme čitanja: 3min | čet. 24.10.24. | 10:37

Kako je jedna odluka zakomplikovala život Atletiku

Maltene je stvorio moderni Atletiko, maltene će ga i – uništiti. Možda je pretenciozno, ali Dijego Simeone u ovom trenutku izgleda kao čovek koji ne vlada situacijom.

U Primeri nije konkurentan, a u Ligi šampiona je poražen u dve utakmice, posle prve u kojoj se, takođe, mučio i tek u poslednjim trenucima savladao Lajpcig. Način na koji je dopustio da ga šamara Benfika u Lisabonu i kako je ostao bez nagrade u skladu sa igrom protiv Lila su za duboku analizu. Dok se u laboratorijama Metropolitana ne otkrije šta je po sredi, navijače madridskog tima brine pogled na tabelu redizajnirane Lige šampiona, pošto španski predstavnik zauzima tek 27. poziciju u konkurenciji 36 ekipa.

Izabrane vesti

Mada, za jedan detalj – ispostavilo se, presudni Čolo je u pravu. Penal kojim je Lil poveo 2:1, a kasnije dotukao rivala (3:1), nije trebalo da bude dosuđen. Kako god da gledate, za koga god da navijate, nema valjanog objašnjenja zbog čega je italijanski sudija Marko Gvida pokazao na belu tačku posle gužve u kaznenom prostoru domaćina kad su se za loptu borili Koke i Benžaman Andre, a ona pogodila Francuza u ruku!?

Nije bio penal. Videli smo šta se desilo, pogodila je lopta ruku Lilovog veziste, sudije su pogrešile. Sigurno su mislile da je u pitanju Kokeova ruka. Želim to da mislim, ali na snimku nema ugla gde možete da vidite da je to bila ruka našeg kapitena. Moramo da prihvatimo okolnosti, ko zna šta su rekli sudiji. Dosudili su penal i pogodak za 2:1 nam je zakomplikovao život. Gvida je dosudio ono što je zamislio, ali ono što je zamislio nije se dogodilo. On to nije video, kao ni oni koji su mu pomagali u VAR-u“, nervozno je delovao Argentinac usled arbitraže.

To jeste bio odlučujući trenutak meča, međutim, isto tako valja podsetiti da je Aleksandar Serlot samo u prvom poluvremenu propustio tri velike šanse, zbog čega ga urednik Asa proziva konstatacijom „Nije vam valjao Alvaro Morata“, te da su u nastavku zicere propustili da realizuju Antoan Grizman i Đulijano Simeone. Da je jedna od lopti koje su šutnuli završila gde su hteli pričalo bi se o vedrijim temama. Ovako, opet o penalu.

Moraju da nam objasne zašto je bio. Da li je Koke igrao rukom ili ne? Nadam se da ćemo videti neki dokaz i reći da je UEFA bila u pravu. Valjda će jednog dana ovakve situacije biti u našu korist. Trebalo je da vodimo 4:2, a izgubili smo 1:3“, dodao je Simeone.

Poput trenera, golman Jan Oblak je siguran da je Marko Gvida pogrešio.

„Rekao nam je da je video igranje rukom. Samo ne znam kako je to video!? Niko ne razume, nadam se da on shvata. Sudija je Kokeu rekao da se u VAR sobi proverava igranje rukom, a njega, bar od strane našeg kapitena, nije bilo. Ne možemo samo da se žalimo na sudiju, imali smo šanse da završimo meč. Na kraju je bilo baš ružno izgubiti 1:3 kod kuće, ali mi nismo završili i oni su nas kaznili“, istakao je reprezentativac Slovenije.

Najteži posao Atletiku tek predstoji, jer će u narednom kolu gostovati Pari Sen Žermenu. Ako i taj meč izgubi, a vrlo lako može da se desi, biće u velikom zaostatku u borbi za plasman u osminu finala, iako će kasnije imati zicere sa Spartom iz Praga i Slovanom, ali način na koji igra letos formiran tim, u koji je uloženo mnogo novca, ne obećava.

Bez obzira na propuste sudija.

Moguće da je sudija pogrešio i da je video igranje rukom Kokea. VAR je trebalo da mu pomogne. Sudiji u VAR sobi je nedostajalo iskustva, jer čak nije pozvao glavnog da pogleda spornu situaciju. Nisu mu dali šansu da ispravi propust. Nemoguće je objasniti zbog čega je sviran penal“, razočaran je i nekadašnji španski sudija Mateu Lahos.


tagovi

Liga šampionaAtletiko MadridDijego Simeone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara