Nemanja Radonjić u akciji (©AFP)
Nemanja Radonjić u akciji (©AFP)

Čistka u Marselju počela, sledeći je Radonjić?

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.01.21. | 11:14

Olimpik primoran da prodaje kako bi smanjio troškove, ali i otvorio prostor za pojačanja

Finansijska kriza izazvana pandemijom korona virusa sve više širi se svetom fudbala. Nema ove zime “bombastičnih” transfera, klubovi su više koncentrisani na smanjivanje igračkog kadra nego dovođenje novih igrača.

Među takvima je Olimpik Marselj, koji planira da osveži igrački kadar kako bi ostao u trci s vodećom trojkom – Lion, Lil, PSŽ. Na meti su špic i desni bek, a od imena se pominju Arkadijuš Milik (Napoli), Kristijan Kuame (Fjorentina), Vilijan Žoze (Real Sosijedad), Patrik Kutrone (Vulverhempton, na pozajmici u Fjorentini), Fabijen Santoz (Mec) i Pol Lirola (Fjorentina).

Izabrane vesti

Da bi bilo koji od ovih igrača došao, moraće nekoliko njih prvo da napusti Velodrom. Andre Viljas-Boas već se odrekao 22-godišnjeg ofanzivnog veziste Florana Šabrola, koji je bez obeštećenja prešao u Ajačio posle samo 84 minuta prvoligaškog fudbala za dve sezone. Po pisanju francuskih medija, sledeći su Nemanja Radonjić i 20-godišnje levo krilo, Marli Ake.

Sportski direktor Pablo Longoria već je počeo da obilazi klubove, ali za razliku od Šabrola, za pomenutu dvojicu planirane su pozajmice.

U Radonjićevom slučaju pronalaženje kluba ne bi trebalo da bude problem, pošto su za srpskog reprezentativca navodno uveliko zainteresovani Udineze, Parma, Sasuolo, Kaljari, Olimpijakos, Vest Hem i Sautempton. Kako se bivši fudbaler Crvene zvezde nije naigrao ove sezone – sedam nastupa u Ligi 1 i dva u Ligi Evrope – sigurno bi i njemu prijao bar privremeni odlazak iz Marselja, u koji je došao leta 2018. Od tada je u 56 utakmica dao šest golova i uposao tri asistencije, što nije bilo dovoljno da se nametne za mesto standardnog prvotimca.

Predsednik Olimpika nedavno je najavio da će klub morati da redukuje finansije i pozabavi se platama svojih igrača, po kojima je Radonjić na 14. mestu sa 170.000 evra mesečno, bez bonusa.

“Moramo biti realni kada je u pitanju tržište zbog krizine izazvane koronom”, upozorio je Žak-Anri Ejro upitan o mogućoj prodaji standardnih provitimaca kao što su Duje Ćaleta-Car, Morgan Sanson i Bubakar Kamara.


tagovi

Nemanja RadonjićOlimpik MarseljLiga 1Francuska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara