Alan Minda i Mojzes Kaisedo slave gol (©AFP)
Alan Minda i Mojzes Kaisedo slave gol (©AFP)

Cirkus u Las Vegasu: VAR kontroverza ponovo u centru pažnje

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.06.24. | 02:04

Ekvadoru dosuđen jedanaesterac, a onda za sličnu situaciju Jamajki nije

Posle nepuna dva kola Grupe B na Kopa Amerika već je jasno da je za Jamajku priča završena, međutim imaće zbog čega da žale u reprezentaciji sa egzotičnog ostrva u Karipskom moru jer je VAR kontroverza ponovo u centru pažnje.

Ekvador jeste pobedio zasluženo, ali će detalj iz 73. minuta biti predmet detaljnih analiza i diskusija narednih dana. Lopta je pogodila u ruku Alana Franka u kaznenom prostoru Ekvadora i sve se to jasno videlo u prenosu, čak i na ponovljenom snimku koji se gledao gotovo pet minuta, ali je sudija Kristijan Garaj posle dugih konsultacija ipak odlučio da ne pokaže na belu tačku! Bilo je to u momentu kada je Ekvador vodio sa 2:1 i da je sviran kazneni udarac, ko zna kako bi se završila utakmica...

Izabrane vesti

Umesto toga, Garajev potez razgalio je ekipu Jamajke i nikom nije jasno zašto se odlučio za takav potez, s obzirom da je u prvom poluvremenu Ekvadoru dosudio penal za gotovo sličnu situaciju. Bilo je to u nadoknadi prvog poluvremena, kada je ruka pogodila u ruku Grega Leja. Garaj je preko dva minuta gledao snimak i ipak pokazao na belu tačku, odakle je Kendri Paez povisio na 2:0. Celu situaciju pogledajte OVDE.

Vođstvo Ekvadorcima doneo je Pjero Inkapje već u 13. minutu, da bi Alan Minda u poslednjim trenucima susreta postavio konačni rezultat. Pre toga je Majkl Antonio uneo nemir u redove Ekvadora golom u 54. minutu gotovo ni iz čega, posle čega je Jamajka čak i zaigrala dosta ofanzivnije i bolje, ali je pomenuti detalj iz 73. minuta odredio dalji tok susreta.

Ekvador igra dalje za prvo mesto, dok Jamajka igra za obraz u poslednjem kolu.

Venecuela je rezultatom 1:0 pobedila Meksiko i sada je jedina ekipa Grupe B sa svih šest bodova iz dva meča! Jedini gol za Venecuelu dao je Salomon Rondon u 57. minutu, da bi pred samu nadoknadu vremena Orbelin Pineda nije iskoristio kazneni udarac za 1:1. Tačnije, golman Rafael Romo mu je odbranio šut i tako postao prvi čuvar mreže u istoriji Venecuele na Kopa Amerika koji je sačuvao mrežu posle šuta sa kreča.

KOPA AMERIKA 2024

GRUPA B

Sreda

Ekvador - Jamajka 3:1 (2:0)

/Inkapje 13, Paez 45+4, Minda 90+1 - Antonio 54/

Četvrtak

Venecuela - Meksiko 1:0 (0:0)

/Rondon 57 penal/



tagovi

reprezentacija Ekvadorareprezentacija JamajkeKopa Amerika 2024Kopa AmerikaKendri PaezPjero Inkapje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara