Printscreen, ©AllezLesLions
Printscreen, ©AllezLesLions

Cirkus u Kamerunu: Eto priredio 'toplu' dobrodošlicu selektoru pa mu sakrio opremu za trening

Vreme čitanja: 3min | uto. 04.06.24. | 11:55

Legenda kamerunskog fudbala i aktuelni predsednik FS čini sve da zagorča život Marku Brisu

Ah, ta Afrika. Nepresušan izvor neverovatnih fudbalskih priča. A, posle one što je 'potekla' iz Ekvatorijalne Gvineje, stiže nam još jedna iz Kameruna gde se već nekoliko dana unazad vodi 'rat' između predsednika FS Samjuela Etoa i novog selektora Marka Brisa.

Belgijanac nije bio Etoov izbor, selektorsku klupu Kameruna ponudio mu je tamošnji ministar sporta Muele Kombi bez znanja bivšeg napadača Barselone i Intera, pa Samjuel od starta pokušava da zagorča život 62-godišnjem strategu.

Izabrane vesti

Bris je za novog selektora Kameruna imenovan još početkom aprila, ali se tek nepuna dva meseca kasnije po prvi put sastao sa Etoom. I odmah je krenulo da varniči. Izgleda da je proradio ego kod najboljeg strelca u istoriji reprezentacije, pa je prilikom rukovanja sa Brisom započeo verbalni konflikt, poručivši mu kako 'ne može sa njim da priča na taj način jer je on predsednik'.

Dan kasnije je, sedeći pored Brisa, Eto na konferneciji pozvao na smirenost i izvinio se zbog burne reakcije, istakavši kako selektor ima njegovu podršku, ali je ono najbolje tek usledilo...

U nedelju uveče reprezentacija se okupila u hotelu Hilton u Jaundeu uoči predstojećih utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa Zelenortskim Ostrvima i Angolom, međutim, na sastanku su se pojavila dva stručna štaba, onaj koji je postavio Kombi i drugi koji je izabrao Eto, sedeći na suprotnim krajevima hola. I dok su Brisovi pomoćnici dobili ključeve od svojih soba, Etoove saradnike sačekalo je neprijatno iznenađenje na recepciji budući da nije bilo rezervacija na njihovo ime te su morali da se vrate kući.

"Realnost je da su finansije Fudbalskog saveza toliko iscrpljene da ne mogu da izdrže čak ni jednu noć u hotelu za Lavove", objašnjava tamošnji novinar Žan Bruno Tanje.

No, ni tu se priča ne završava... Narednog jutra reprezentacija je trebalo da održi prvi trening. Autobus je stigao ispred hotela sa potrebnom opremom, ali se u jednom trenutku, navodi portal AllezLesLions, na Etoov signal vratio u prostorije Fudbalskog saveza. Kada su shvatili da ga nema, fudbaleri su odlučili da prošetaju oko hotela, dok su članovi stručnog štaba otišli u šoping po lopte i ostale neophodne rekvizite.

"Nemamo lopte, nemamo potreban materijal, opremu... Ovo ne ide na dobro. Ovako je već dva dana. Nečuveno! Bavim se ovim poslom 26 godina i nikada nisam imao sličnu situaciju. Moramo da pokažemo javnosti, 30 miliona Kamerunaca, da čak iako postoje ljudi koji žele da nas unište, mi ćemo se boriti za zemlju. Vidimo se u sledećoj epizodi", besan je bio Bris.

Nastaviće se...



tagovi

Samjuel Etoreprezentacija Kameruna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara