Čija li je ludost veća: Čelsijeva što ovo nudi, ili Atletikova što odbija?

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.07.24. | 11:01

Mnogi za momka nisu ni čuli, nije zaigrao za prvi tim Madriđana, a cena otišla u nebesa...

Navikli smo već na razne Čelsijeve ludosti na fudbalskoj pijaci, međutim ova najnovija mogla bi da zaseni sve! Pisali smo pre oko dve nedelje o interesovanju Plavaca za napadača Atletiko Madrida Samua Omorodiona (20). Tada smo se svi redom iščuđavali kako je moguće da klub sa Stamford Bridža ponudi neverovatnih 40.000.000 evra za momka koji nije odigrao ni minut kod Čola Simeonea u prvom timu. A šta tek reći za naredne korake Čelsija?

Kako se može čuti od pouzdanih izvora sa Ostrva, potonjih dana Tod Boli i njegovi saradnici slali su još nekoliko ponuda Madriđanima - doduše nijedna zaključno sa bonusima nije prevazilalazila 50.000.000 - a kako su sve redom glatko odbijene, američki vlanici navodno planiraju da 'udare' još jače. Iduća bi tako mogla da iznosi sa raznim dodacima ludačkih 70.000.000?!

Izabrane vesti

Cene Englezi da bi ta cifra morala da zadovolji ljude iz Atletika, ali veliko je pitanje da li su u pravu, pošto Simeone gleda u Omorodiona kao u jednu od glavnih uzdanica ne samo iduće sezone, nego u narednim godinama.

Plan je da momku bude značajno poboljšan ugovor (mada mu sadašnji ističe tek 2028), čime bi makar trenutno bili odbijeni svi naleti na njega. Jedini uslov agenata jeste da izlazna klauzula ne prelazi 120.000.000 evra.

U prevodu, Čelsi će očito ostati praznih šaka i sa celih 70.000.000!

Zvuči suludo, ali tako je.

Pisali smo već: Samu Omorodion rođen je u španskoj enklavi Melilja na severu Maroka, od roditelja Nigerijaca, koji su poput mnogih Afrikanaca uspeli da se nekako uguraju u ograđeno područje kako bi im se dete rodilo tamo i dobilo španske papire. Fudbalom je počeo da se bavi u Sevilji, dalje ga je put vodio u Granadu, gde je igrama u B timu postao omladinski reprezentativac Španije.

Samo jedan meč u prvom timu Granade bio je dovoljan da zavrti mozak Dijegu Simeoneu. Prošlog leta, na početku sezone. Baš protiv Atletika. Simeoneov tim je lako savladao Granadu 3:1, a jedini gol za poraženi tim postigao je upravo debitant Omorodion. Čolo se toliko zaljubio u njega da je odmah posle meča insistirao kod nadređenih u Madridu da ga kupe. Sedam dana kasnije, Omorodion je u transferu teškom 6.000.000 evra prešao iz Granade u Atletiko, pa je automatski prosleđen na pozajmicu u Alaves. Tamo je dao osam golova na 34 meča, nagovestio ozbiljan potencijal i očigledno privukao pažnju Čelsija.

Iako je Atletiku potreban novac od transfera ovog leta, prodaja Omorodiona nije opcija.

Pa ni za tih 70.000.000!

E sad, čija je ludost veća: Čelsijeva što ovo nudi, ili Atletikova što odbija?


tagovi

Samu OmorodionLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara