""
""

MIĆA NA TURNEJI: Čiča, ne znaš ti kako je to kad si u naletu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.11.13. | 18:04

FK Junior Novo naselje – FK Polet Popučke 1:0 (0:0)

Tragom vesti da je fudbalska družina iz predgrađa Valjeva, koja na prednjoj strani dresova ima utisnut logo SK Mozzart, postala strah i trepet za sve protivnike u Međuopštinskoj ligi, došli smo na stadion FK Junior Novo naselje koji je u subotu 26. oktobra ugostio ekipu Poleta.

Izabranici Predraga Živanovića u prvih osam kola zabeležili su isto toliko pobeda i zato im je trijumf nad komšijama iz Popučki, koje su im s druge pozicije disale za vrat, bio potrebniji nego ikad.
"Ako vam kažem da rivalitet između nas nije ništa slabiji od onog koji vlada između Glazgov Rendžersa i Seltika, sve će vam biti jasno" u jednoj rečenici nam je trener Živanović predočio u kakvoj atmosferi će biti odigran meč.

Izabrane vesti

A dok su se igrači zagrevali, zalet su hvatali i navijači, a kako drugačije nego pričom o Crvenoj zvezdi. Samo, na tapetu se nije našla fudbalska, nego košarkaška sekcija...
"Druže, kako ne shvataš, ovo sad je neka druga Zvezda, nije više ona stara. Staro je samo ime, sve ostalo je promenjeno i to ti je to. Šta znam, ima Partizan i na Bumbarevom brdu, ali za njega Grobari neće da navijaju", na neobičan način je fan Novog naselja dočarao svoje viđenje situacije na Malom Kalemegdanu.

Lopta je krenula s centra i jasno se osećalo kako tenzija na terenu i u publici raste sa svakim novim duelom. Već posle desetak minuta igre zaiskrile su prve varnice, odgurivanja, kapitenska pritrčavanja na mesto prekršaja…
"Vidite li da vas provociraju, kao da ne znate kakvi su, smirite se bre ljudi, daćemo ga", iz sveg grla je povikao neko iz publike.

A za to vreme temperatura među najvatrenijim pristalicama Novog naselja lagano je rasla, više kao posledica ispijanja hladnog valjevskog piva, nego zbog dobrog fudbala. Tek poneki žešći start razgalio bi Novonaseljane, poput onog u režiji Vladimira Punoša, komandanta odbrane domaćina, čoveka koji je uveliko rasitnio petu banku i čiji je sin Ivan priliku za dokazivanje čekao na klupi.
"To, deda, to tata, to stari, odnesi ga!" 

U smiraj prvog poluvremena domaćin je proćerdao šansu koju je bilo teže ne iskoristiti. Jedan postariji navijač, onako, više za sebe, rekao je da bi lopta ušla u mrežu samo da igrač nije onako "zapeo".
"Čiča, ne znaš ti kako je to kad si u naletu, udario bi je on slabije, ali kako", ekspresno je starina dobila objašnjenje od mlađanog eksperta.

Na poluvremenu su fudbaleri oba tima seli na travu i u kućicu za rezervne igrače i s trenerima kovali taktiku za nastavak. Dok je Peđa Živanović taman uzimao vazduh da izda nove direktive za kršenje otpora gostiju, na krajnje simpatičan način sam sebe je izreklamirao jedan defanzivac Novog naselja.
"E, ljudi, ona njihova "jedanaestica" me molila da se više ne ubacujem u napad, kaže da će da rikne trčeći za mnom."

U drugom delu meča, igrao se meč u meču. Na jednoj strani su bili navijači domaćina, naslagani iza transparenta "Mi igramo tika–taka", a na drugoj štoper gostiju s nadimkom Roki. Čime je taj korpulentni fudbaler zajapurenog dečačkog lica navukao na sebe onoliki gnev, ostaće zagonetka. Tek, junački je istrpeo sve gledajući, kad bi se našao kraj aut-linije, pravo u oči one koji su ga neštedimice vređali. Još je imao snage i da se ravnodušno smeška, što je Novonaseljane dodatno nerviralo. 

U takvom ambijentu stigao je i sedamdeseti minut meča, kada su učenici Predraga Živanovića došli u vođstvo posle dosuđenog penala. Od tog trenutka, svi kojima je bela boja pri srcu, željno su iščekivali kraj meča.
"Još 10 minuta, uh, 10 minuta ko 10 godina", uzdahnuo je jedan od članova uprave Novog naselja, da bi na nečiju konstataciju da je ekipa stala i da treba što duže da drži loptu, dodao:
"Bar imamo one koji vole da je ne daju nikom!"

Da bodovi ostaju na periferiji Valjeva i da je zabeležena i deveta uzastopna pobeda, nekoliko minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, bilo je jasno i dvojici policajaca. Jedan od njih, valjda znajući tešku finansijsku situaciju u kojoj se klub nalazi, obratio se jednom od čelnika Novog naselja s pitanjem koje je valjda razumljivo samo čoveku Srbinu...
"Šta ćete sad?!"

Ovaj se za trenutak zamislio i uzvratio...
"Ništa, idemo dalje!"


tagovi

Mića na turneji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara