Četvrto pojačanje Atalante: Malerozni Italijan iz Valensije se vraća kući

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.20. | 10:55

Zamena za Kastanja

Ne samo da se Atalantin sjajni tim neće raspasti kao što su mnogi prognozirali, već će biti još jači u sledećoj sezoni. U Bergamu su danas potvrdili i četvrto ozbiljno pojačanje ovog leta.

Atalanta je iz Valensije dovela desnog beka Kristijana Pićinija koji je stigao na pozajmicu s pravom otkupa po ceni od 3.000.000 evra. Reč je o igraču čija vrednost je bila petostruko veća pre dve godine, ali su mu povrede ukočile karijeru. Prošle sezone je zbog loma čašice odigrao samo dva meča za Valensiju, a sezonu ranije je zbog raznih povreda propustio skoro polovinu utakmica. Ipak, u Atalanti veruju da mogu da ga rehabilituju kao što su to uradili sa Matijom Kaldarom koji se vratio u formu iako pre toga nije igrao fudbal skoro godinu i po dana zbog raznih povreda.

Izabrane vesti

Pićini se u domovinu vraća na velika vrata, s obzirom da je otišao kao nepoznat igrač. Iza sebe je imao tek dvadesetak utakmica u Seriji A igrajući za Fjorentinu i Livorno. Uglavnom je bio drugoligaški igrač. Prešao je u Betis 2014. godine i tamo počeo da gradi ime. Posle dve i po godine u Sevilji je pojačao lisabonski Sporting gde je blistao i zaslužio 10.000.000 evra težak transfer u Valensiju. Čak je debitovao i za reprezentaciju Italije.

Ipak, u Valensiji su počeli maleri sa povredama i pao je u zaborav. Međutim, Atalanta ga nije zaboravila i dovela ga je kao zamenu za Timotija Kastanja koji je prodat u Lester za 24.000.000 evra. Prva opcija da zameni Belgijanca je bio Rik Karsdorp iz Rome, transfer je dogovoren, ali su agenti tražili preveliku proviziju i Atalanta se povukla iz priče. Potom se šuškalo i Zapakosti iz Čelsija, ali je bio preskup i tako je došao bek Valensije kao treća opcija. Pićini će na početku verovatno samo biti alternativa desnom beku Hansu Hateburu, ali nije isključeno ni da Holanđanin bude prodat do kraja prelaznog roka.

Podsetimo, Atalanta je ovog leta pre Pićinija dovela ofanzivca Alekseja Mirnačuka (Lokomotiva, 14.500.000 evra), štopera Kristijana Romera (Juventus, 18.000.000 evra) i vezistu Simonea Muratorea (Juventus, 8.000.000 evra). Od bitnih igrača joj je otišao samo pomenuti Kastanj


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Kristijano Pičini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara