Foto: Reuters
Foto: Reuters

Četvorodecenijskom čekanju nazire se kraj: Lomba u poslednjem minutu odbranio devetu u nizu, Internasional hita ka tituli

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 01:27

Crveni sa bele tačke savladali sve bolji Bragantino u 33. kolu brazilske Serije A - 2:1 (1:1)

Više od četiri decenije Biera Rio čeka. Preciznije još od 1979. godine. Tada je po treći i poslednji put Internasional osvojio titulu prvaka Brazila. Ali čekanju je izgleda došao kraj, pošto Crveni iz Porto Alegrea nezaustavljivo hitaju ka trofeju prvaka Serije A.

Sao Paulo je u 2021. povukao ručnu, Flamengo i Atletiko Mineiro se previše sapliću u poslednje vreme, a Internasional svaki propust rivala koristi. Doduše, bio je i tim Abela Brage u tunelu dobrih mesec dana, nikako nije uspevao da osvoji ceo plen, ali je posle eliminacije od Boke Juniors u osmini finala Kopa Libertadoresa forma Crvenih krenula uzlaznom putanjom.

Izabrane vesti

Tim iz Porto Alegrea je od tog trenutka nizao samo trijumfe, upisavši devet uzastopnih, zaključno sa večerašnjim protiv Bragantina u 32. kolu Serije A, kojim je sačuvao pet bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca Atletiko Mineiro, mada bi Flamengo u ponedeljak u slučaju pobede mogao da priđe na četiri boda razlike.

Inter večeras nije blistao, ali je na kraju uspeo da slavi, što će za pet rundi, kada se bude podvlačila crta biti jedino bitno. Početak jeste bio idealan za domaćina, stigao je do prednosti posle svega četiri minuta igre preko veziste Patrika, međutim, Bragantino je potvrdio da se nalazi u odličnoj formi – pet mečeva bez poraza do večerašnjeg meča – i već desetak minuta posle primljenog gola vratio je utakmicu na početak.

Koliko je početak utakmice obećavao, toliko su se strasti posle izjednačujućeg gola stišale, i da desni bek Bragantina Veverton nije rukom izblokirao jedan centaršut u 56. minutu, pitanje je da li bi se rezultat menjao. Ovako, VAR je reagovao, sudija pokazao na belu tačku, a Edenilson pogodio za novu prednost Internasionala.

Primljeni gol nagnao je klub u vlasništvu Red Bula da pojuri još jedno izjednačenje i umalo da stigne do njega u poslednjem minutu meča, ali je Marselo Lomba pravovremeno istrčao na Klaudinjovo dodavanje petom i ušao u šut Raulu, ostavivši tako tri boda u Porto Alegreu.

BRAZILEIRAO - 33. KOLO

Nedelja

Atletiko Gojanense - Sao Paulo 2:1 (1:1)

Seara - Atletiko Paranaense 0:2 (0:0)

Koritiba - Gremio 1:1 (0:1)

Vasko - Baija 0:0

Atletiko Mineiro - Fortaleza 2:0 (0:0)

Internasional - Bragantino 2:1 (1:1)

Ponedeljak

Fluminense - Gojas (u toku)



tagovi

Brazilska Serija AInternasionalBragantino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara