Henrik Mhitarijan (twitterⒸInter)
Henrik Mhitarijan (twitterⒸInter)

Četiri pojačanja Intera u četiri dana: Univerzalni vojnik Mhitarijan potpisao na dve godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 12:12

Nerazuri doveli igrača ogromnog iskustva sposobnog da odgovori zahtevima bar pet pozicija

Radi sportski sektor Intera punom parom i potpisuje igrače maltene iz dana u dan. U sredu je pukla bomba sa Romeluom Lukakuom koji se vratio na Đuzepe Meacu, dana kasnije ugovor je parafirao Kristijan Aslani, juče je predstavljen Andre Onana, a danas je velikan iz Milana ozvaničio i četvrto pojačanje ovog leta - Henrik Mhitarijan potpisao je ugovor do 2024. godine.

Dakle, posle špica, defanzivnog veziste i golmana, stigao je preiskusni jermenski fudbaler sposoban da odgovori na više pozicija. Univerzalni vojnik Mhitarijan je u karijeri najčešće igrao na poziciji ofanzivnog veznog (225 mečeva), desno krilo pokrivao je u 109 navrata, levo 82 puta. Na 30-ak utakmica obaljao je posao u centralnom delom veznog reda. Dakle, mogao bi da popuni prazninu nastalu odlaskom Ivana Perišića u Totenhem iako je hrvatski internacionalac kroz karijeru najčešće pokrivao levu stranu terena.

Izabrane vesti

Simone Inzagi je dobio zanimljivu ofanzivnu opciju koji će najverovatnije mahom koristiti sa klupe i za koju klub nije morao da plati nikakvo obeštećenje budući da je Mhitarijanu istekao ugovor sa Romom koji je rimski klub pokušavao da produži.

Mhitarijan je karijeru počeo u mlađim kategorijama Pjunika, kratko bio u U-17 timu brazilskog Sao Paola pre nego što se vratio u Pjunik, a kasnije otišao u ukrajinski Metalurg. Šahtjor ga je 2010. godine kupio za skoro 6.000.000 evra, da bi ga posle tri sezone preprodao Borusiji Dortmud za ogromnih 27.500.000 evra. Potom ga je 2016. Junajted kupio za 42.000.000 evra, da bi na zimu 2018. godine otišao u Arsenal u sklopu trampe, on za Aleksisa Sančeza koju je Transfermarkt zaveo pod sumom od 34.000.000 evra.

Zanimljivo, kada saberemo sva obeštećenja, Inter je za džabe doveo igrača za kojeg su klubovi ukupno do sada platili 112.800.000 evra.



tagovi

Letnji prelazni rok 2022InterHenrik Mhitarijan

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara