Dan nakon što je izgubio prijatelja: Žorž Žezus, 65 godina i “nejasno pozitivan“

Vreme čitanja: 1min | pon. 16.03.20. | 22:01

Trener Flamenga čeka rezultate drugog testa

Mario Verisimo (81) bio je prva žrtva korona virusa u Portugaliji. Lokalni mediji su tu vest preneli uz napomenu da je Verisimo i blizak prijatelj proslavljenog Žorža Žezusa, pošto su zajedno sarađivali u Estrelji. Dan kasnije Flamengo je zvanično saopštio: i Žezus je bio pozitivan na prvom testu.

Naglašavamo ovo “prvom“, jer prema klupskom saopštenju, Žezus je bio “blago ili nejasno pozitivan“ pa je odmah podvrgnut i drugom, preciznijem testu koji bi trebalo da utvrdi činjenično stanje. Inače je ceo Flamengo morao na testiranje, pošto je u petak potpredsedni kluba Maurisio Gomeš de Matos sasvim jasno bio pozitivan na koronu nakon što je u Španiji imao sastanke sa predstavnicima Reala i Barselone.

Izabrane vesti

Svi testovi bili su negativni, osim tog Žezusovog “nejasno pozitivnog“. Koliko god da je ipak “nejasan“ shvatiće ga u Brazilu sasvim ozbiljno, jer je Žezus već 65-godišnjak i spada u rizičnu grupu pacijenata.

Samo dan pre ovih ružnih vesti Žezus je vodio Flamengo u meču protiv Portugese u Karioka šampionatu. Nije bilo publike, ni osmeha na Žezusovom licu uprkos pobedi.
Nikada pre nisam vodio tim na utakmici bez navijača. I nadam se da je ovo bio poslednji put. Uznemirujuće iskustvo i ultimativan dokaz da nema smisla igrati bez navijača“, rekao je Žezus posle meča.

Navijači Flamega se mole za čoveka koji im je doneo titulu šampiona Brazila i Kopa Libetadores. Između ostalog samo...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara