Češki tenk u Brižu za 6.500.000 evra

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.01.20. | 10:25

Belgijski klub odustao od Gaića


Tražio je Briž napadača čitave zime, a povreda Davida Okerekea, prvog napadača i ujedno strelca 11 golova ove sezone, dodatno ih je uslovila da se aktiviraju na tržištu. Pokušavali su u belgijskom klubu da dovedu Adolfa Gaića, čak su i dogovorili uslove sa igračem, ali dogovor sa San Lorencom ipak nije bio moguć.

Argentinski klub tražio je 15.500.000 evra i deset odsto od naredne prodaje. Na Jan Brejdel nisu mogli to da "isprate", pa su se brzo okrenuli novoj-staroj želji Mihailu Krmenčiku - i kako je klub iz Briža objavio posao je završen.

Izabrane vesti

Čeh je potpisao ugovor na tri i po godine, a Briž će na račun Viktorije iz Plzenja uplatiti 6.500.000 evra koliko iznosi čitav transfer. Od odlaska Veslija Moraeša u Aston Vilu u poslu vrednom 25.000.000 evra, Briž je tragao za profilom igrača kakav je upravo češki reprezentativac. Krmenčik je visok, snažan i krasi ga odlična igra glavom, a na 25 utakmica ove sezone postigao je 15 golova.

Za Mihaila Krmenčika ovo je prvi inostrani angažman. Čeh se pridružio treninzima vicešampiona Belgije, a priliku da debituje imaće protiv Antevrpena u narednom kolu iako je realnije da će prvi nastup upisati na meču sa Zulte Varegemom u sredu u okviru kupa.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara