Reprezentativci Češke (©Reuters)
Reprezentativci Češke (©Reuters)

Česi protiv uzdrmane Makedonije imaju poslednju proveru pred Evropsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 12:38

Duel se igra u Hradec Kralove ovog ponedeljka od 18 časova

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Fudbalsku reprezentaciju Češke čeka poslednji meč pred Evropsko prvenstvo u Nemačkoj. Rival će joj ovog ponedeljka od 18 časova biti Makedonija, koja je protiv Hrvatske pokazala brojne slabosti i to da mora da napreduje u pojedinim segmentima.

Izabrane vesti

Risovi koje trenira Blagoja Milevski nisu parirali u Hrvatskoj i doživeli su poraz sa tri gola u mreži (0:3). Zabrinjavajuća je bila igra u odbrani, gde je bilo dosta nediscipline, pa su igrači i trener na udaru javnosti zbog pristupa utakmici. Atmosfera je uzdrmana, a Makedonce gledaju na Česi kao dobar način da povrate samopouzdanje. Za tako nešto biće potrebna mnogo bolja igra od one u Rijeci, svesni su i selektor Milevski i golman Stole Dimitrijevski, koji su na konferenciji za novinare istaknuli da je potrebna taktička disciplina uprkos tome što je većina makedonski reprezentativci nisu na nivou u klubovima.

Česi, kao i uvek, ulaze sa ambicijama da prođu grupnu fazu Evropskog prvenstva. Bila je dobra uvertira pred meč sa Makedonijom, jer su pomeli Maltu sa ubedljivih 7:1. I to bez glavnih zvezda Patrika Šika, koji je postao šampion sa Bajerom iz Leverkuzena, kao i Tomaša Součeka iz Vest Hema. Obojica su bili pošteđeni. Očekuje se da će Češka na generalci nastupiti sa najjačim timom.

Hendikep Čeha za ovaj meč, kao i za EP, biće izostanak defanzivca Mihala Sadileka iz Tventea, koji je protiv Malte imao ulogu kapitena, a onda zadobio je bizarnu povredu. Jedan od najiskusnijih reprezentativaca povredio se padom sa bicikla u Pragu i neće igrati na Evropskom prvenstvu.

Makedonija i Češka su do sada odigrale tri utakmice. Tradicija je na strani Čeha, koji imaju dve pobede, a jedan meč je završen nerešeno. Gol-razlika između Češke i Makedonije je 9:1.

Piše: Martin TANASKOVSKI


------------------------------

EUROFORIJA JE POČELA!

OVO JE 18 RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOZZART NAJBOLJI IZBOR ZA EP

------------------------------


PRIJATELJSKE UTAKMICE

Ponedeljak

18.00: (1,40) Češka (4,60) Makedonija (8,00)

20.45: (1,20) Holandija (6,75) Island (14,0)

20.45: (2,40) Poljska (3,50) Turska (3,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Prijateljske utakmiceEURO 2024Fudbalska reprezentacija Češkereprezentacija Češkereprezentacija Makedonije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara