Andrej Černjišov (©Starsport)
Andrej Černjišov (©Starsport)

Černjišov objasnio Rusima: Srbi su ponosan narod, ne plaše se imperijalista i zaslužuju divljenje

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 16:05

Ruski trener je proveo dve i po godine u srpskom fudbalu, na klupama Sparaka iz Subotice i novobeogradskog Radničkog, a za to vreme je zavoleo našu zemlju

U medijima u Rusiji je odjeknula vest da su navijači Crvene zvezde na utakmici sa Mančester Sitijem u poslednjem kolu Lige šampiona pružili podršku njihovoj zemlji. Pevali su navijačke pesme moskovskog Spartaka i „Kaćušku“, razvili nekoliko zastava Rusije i banera podrške, što je oduševilo Ruse.

Tim povodom je portal Metarating.ru pozvao Andreja Černjišova, nekadašnjeg trenera Spartaka iz Subotice i Radničkog sa Novog Beograda, a on je iskoristio tu priliku da ishvali srpski narod.

Izabrane vesti

Černjišov se u Subotici zadržao dve sezone, a potom se posle epizoda u Kuvajtu, Grčkoj, Makedoniji i Indiji vratio u januaru ove godine u Srbiju. Vodio je Radnički do kraja prošle sezone, posle čega je preuzeo indijskog drugoligaša Mohamedan, sa kojim ima ugovor do juna 2025. godine.

Srbi se veoma dobro ophode prema nama. Radio sam tamo od 2015. do 2017. godine i tada sam osetio ljubav. Kada god bi neko saznao da sam Rus, želeli bi da pričaju sa mnom. Pogotovo ljudi starije generacije. Mnogi od njih su se sećali pomalo ruskog jezika, jer su ga učili u školi. Srbi mnogo vole našu zemlju. Ove godine sam takođe radio u Srbiji, ništa se nije promenilo. I dalje imaju stav pun poštovanja prema Rusima, pričaju da smo braća i da moramo da se držimo zajedno“, kazao je Černjišov.

Ovaj 55-godišnji strateg je istakao da ga potez Zvezdinih navijača na meču sa Sitijem nije iznenadio, jer dobro poznaje istoriju odnosa između Srbije i Rusije.

Srbi konstantno imaju akcije, da podrže naše ljude. To je slično onome što su navijači Crvene zvezde napravili na meču sa Mančester Sitijem. Sećam se da sam gledao neku međunarodnu utakmicu košarkaškog kluba Zvezde, tada su takođe pevali pesme i okačili baner podrške Rusiji. Izgleda kao da nema mnogo Srba, da je zemlja mala, ali oni znaju kako da budu prijatelji i da čine dobre stvari. Ne plaše se lošeg tretmana i pretnji sankcijama. Ponosan su narod, spreman da istrpi sve zarad prijateljstva. Ako treba, otićiće na demonstracije, samo da podrže našu zemlju. Srpski narod zaslužuje ogromno poštovanje i divljenje. Nebrojano puta su ostajali ‚jedan na jedan‘ sa istim imperijalistima i nikada se nisu predali, uvek su se borili“, zaključio je Černjišov.



tagovi

FK Crvena zvezdaMančester SitiAndrej ČerniševAndrej ČernišovSpartak Subotica

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara