Stanislav Čerčesov (©Reuters)
Stanislav Čerčesov (©Reuters)

Čerčesov: Srbija ima zvučna imena, ali igrali smo protiv takvih

Vreme čitanja: 1min | pon. 31.08.20. | 22:23

„Nikoga se ne bojimo“, poručuje ruski selektor

Ponovo je ruska reprezentacija tim o kojem se u Evropi govori sa poštovanjem. Na Mundijalu kod kuće je igrala sjajno i ispala tek na penale od finaliste Hrvatske, dok je u prvom izdanju Lige nacija bila druga u grupi, iza Švedske, a ispred Turske.

I sada su Rusi i Turci zajedno u grupi, ali im društvo prave i Srbija i Mađarska. I upravo će Baćuške sa Orlovima 3. septembra u Moskvi otvoriti drugo izdanje Lige nacija.

Izabrane vesti

Okupili smo se danas i predstavili igračima ciljeve ne samo za naredne dve utakmice, nego za ceo ciklus do zimske pauze. Pažljivo ćemo analizirati stanje svakog igrača i po tome se voditi u narednom periodu“, rekao je ruski selektor Stanislav Čerčesov.

Na konstataciju da prvi rival, reprezentacija Srbije, ima jake individualce koji dolaze iz jakih klubova, Čerčesov je uzvratio:

Jasno je da su imena i njihovi klubovi vrlo zvučni, ali utakmica je nešto drugo i za nju se pripremamo. Već smo imali iskustva igranja sa takvim selekcijama, gde su bila zvučna imena iz velikih klubova. Nikoga se ne bojimo, vidimo sebe u istoj ravni sa svima ostalima. Želimo da odradimo naš posao i to je to“, poručio je Čerčesov.

Rusija je oslabljena jer ne može da računa na oslabljene Alekseja Mirančuka, Aleksandra Golovina, Denisa Čeriševa, Dmitrija Barinova i Jevgenija Lucenka.

Utakmica će se igrati 3. septembra u Moskvi.


tagovi

fudbalska reprezentacija RusijeStanislav ČerčesovLiga nacija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara