Ferencvaroš (©MN Press)
Ferencvaroš (©MN Press)

Čerčesov odmarao napadače, Ferencvaroš se vratio na pobednički put

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.10.22. | 20:19

Fradi rutinski protiv Debrecina - 2:0

Nisu se fudbaleri Ferencvaroša lepo proveli u Beogradu. Kolege iz Crvene zvezde savladale su ih prošlog četvrtka ubedljivih 4:1 u meču 3. kola Lige Evrope, ali su se Fradi vratili na pobednički niz.

Posle prvenstvenog poraza od Kečkemeta 0:2 i pomenutog od crveno-belih, izabranici Stanislava Čerčesova uspeli su da pobede Debrecin 2:0. Po gol u oba poluvremena bio je dovoljan za tri boda aktuelnog šampiona i trenutno vodećeg tima u prvenstvu Mađarske.

Izabrane vesti

Kao i za meč sa Kečkemetom, ponovo je ruski strateg promešao tom i odmorio neke standardne prvotimce. Ovaj put većinom napadače. Boli je bio na klupi, ali nije ulazio u igru, dok Tokmak Nguen i Aisa Lajduni nisu uopšte bili u protokolu za ovaj meč. U startnu postavu se vratio levi bek Eldar Ćivić, koji protiv Zvezde nije mogao da igra zbog crvenog kartona.

Pobedu domaćinima protiv rivala kog s klupe vodi srpski strateg Srđan Blagojević, obezbedili su golovi Večšeija u 11. i Zaharijasena u 56. minutu.

Ferencvaroš je meč odigrao u formaciji 4-2-3-1: Dibuš - Botka, Knoster, S. Mmae, Ćivić (88. Pažka) - Esiti (55. Bešić), Večšei (87. Mersie) - Traore (82. Markinjos), Gojak (81. Siger), Zaharijasen - R. Mmae.

Imao je Ferencvaroš inicijativu od prvog mintua današnjeg duela, a po broju šansi pobeda je mogla da bude i ubedljivija. Za razliku od meča sa Kečkemetom, Čerčesov je ovaj put uspeo i da odmori važne igrače i da dođe do tri boda. Sigurno je da će zeleo-beli veoma motivisani dočekati Crvenu zvezdu, pobeda bih učvrstila na vrhu tabele, ali ako odigrao kao u beogradskom duelu, izabranici Miloša Milojevića neće morati da brinu za ishod gostovanja u Budimpešti. Lepu uvertiru napravili su pobedom nad Spartakom iz Subotice 3:0.


tagovi

FerencvarošStanislav Čerčesov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara