Čerčesov: Nisam video da je Zvezda dominirala u prvoj utakmici

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.10.22. | 15:51

"Naravno, sa stanovišta rezultata možemo reći da su dominirali, ali mi smo imali 60 odsto posed lopte", kaže ruski strateg

Trener Ferencvaroša Stanislav Čerčesov svestan je da njegova ekipa nije bila na nivou prošlog četvrtka protiv Crvene zvezde i raduje se mogućnosti da promeni situaciju u sutrašnjem meču u Budimpešti.

Mađarski šampion je okršaj na Marakani dočekao sa maksimalnim učinkom iz mečeva sa Trabzonom i Monakom, ali je onda dobio ozbiljnu fudbalsku lekciju od ekipe Miloša Milojevića.

Izabrane vesti

"Ako pogledamo rezultat od 4:1 Crvena zvezda je bila bolja pre nedelju dana, ali je sigurno da u Beogradu nismo uradili sve ono o čemu smo razgovarali i što je bilo neophodno za dobar rezultat. Rival je dobar tim, na kraju krajeva, godinama nastupaju na visokom nivou, ali sada imamo priliku da popravimo stvari. ", rekao je Čerčesov.

Ruski strateg se ne slaže da je srpski šampion imao kontrolu utakmice, jer je posed bio na strani njegovog tima (60 odsto), a nije želeo ni da otkriva stanje u kom se nalaze Tokmak Nguen, Ajsa Lajduni i Henri Vingo, o kojima se pričalo da imaju problema sa povredama.

"Nisam video da je Zvezda dominirala. Naravno, sa stanovišta rezultata možemo reći da su dominirali, ali mi smo imali 60 odsto posed lopte, a bilo je mnogo faktora koji nisu išli u prilog ovoj dominaciji. Očekujem težak meč, ali ovoga puta ćemo imati prednost, jer će naši navijači biti iza nas na domaćem terenu. Idemo od meča do meča i razmišljamo samo o narednom. Nažalost, imamo povrede tako da nam je najvažnije da se dobro pripremimo".

Snažni vezista Anderson Esiti smatra da će njegova ekipa uspeti da se izbori sa pritiskom do kraja grupne faze Lige Evrope.

"Teško je unapred reći šta će se desiti, ali na prethodnom meču se videlo šta je dobro funkcionisalo, a šta loše. Trener nam je pokazao detalje koje treba da popravimo. Čini se da će naredna tri meča biti teža od prva tri, pošto smo već uspeli da pobedimo Trabzon i Monako. Ovo su veoma dobri rezultati i već smo ih ostavili iza sebe, postoje očekivanja pred naredne utakmice, na nama je pozitivan pritisak. Protivnici već znaju šta da očekuju, tako da moramo da pružimo sve od sebe", rekao je vezista Ferencvaroša.


tagovi

Stanislav Čerčesov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara