Čelsijeva low cost meta - Žonatan Klaus

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.06.22. | 23:08

Bek Lansa jedna od opcija...

U senci vesti da Čelsi ima ideju da krene po Rahima Sterlinga, odnosno da je Inter praktično dogovorio sve uslove pozajmice Romelua Lukakua, ostala je informacija da na Stamford Bridžu ozbiljno rade na dovođenju novog desnog beka koji će da odmeni Sesara Aspilikuetu, te da je u najužem krugu kandidata za tu ulogu Žonatan Klaus (29) iz Lansa.

Mada ima još godinu dana ugovora, prema informacijama s Ostrva, pitanje je dana kada će španski bek napustiti Plavce, pa otuda ne čudi što se uprava Čelsija bavi njegovom zamenom. Pogotovo jer osim Risa Džejmsa - po nekim insajderskim informacijama takođe nezadovoljnog - nema ozbiljnih opcija na desnom boku.

Izabrane vesti

Englezima bi posao mogla da olakša činjenica da je Klaus ušao u poslednju godinu ugovora, a kako na jesen puni 30 godina, jasno je da Lans ne može da se nada velikom obeštećenju. RMC navodi da su čelnici francuskog kluba vrlo svesni cele situacije i da bi bili zadovoljni ukoliko inkasiraju 10.000.000 evra. A to je cifra koja Čelsiju ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem.

Ono što može da bude kamen spoticanja jeste sportski motiv samomg Klausa koji je od nedavno član reprezentacije Francuske i nada se pozivu za Mundijal u Kataru.

Naravno, postavlja se pitanje da li bi bio ozbiljan kandidat ukoliko ne bi igrao narednih meseci. Jer ipak je za očekivati je da mu Čelsi nameni ulogu alternativnog desnog spoljneg.

Klaus važi za jednog od najboljih asistentana Lige 1. U nedavno završenoj sezoni namestio je 11 golova, a već dve godine zaredom izabran je za najboljeg desnog beka šampionata Francuske.

Njegova tržišna vrednost iznosi 15.000.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Žonatan Klaus

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara