Kol Palmer (Reuters)
Kol Palmer (Reuters)

Čelsijeva jagoda na šlag letnjeg šopinga: Krenuo po nezadovoljnu mladu zvezdu Mančester Sitija!

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.08.23. | 14:33

Izgleda da su Plavci odustali od Fatija, Rafinje i Smita Roua

Dva dana pre kraja prelaznog roka, skoro svaki klub u Premijer ligi nešto kupuje i nešto prodaje. Izuzetak nije ni Čelsi koji je potrošio preko 400.000.000 evra na 11 pojačanja ovog leta i nije mu dosta.

Plavci žele da do petka uveče dovedu i pojačanje na poziciji krila, a izbor je pao na Kola Palmera (21) iz Mančester Sitija! Iako su se pominjale opcije poput Ansua Fatija i Rafinje iz Barselone, te Emila Smita Roua iz gradskog rivala Arsenala, na kraju je pala odluka da klub krene po prvotimca Sitija.

Izabrane vesti

Kol Palmer je dete Mančestera. Rođen je u istoimenom gradu i počeo je da trenira fudbal u Sitiju 2010. kao osmogodišnjak. Prošao je sve mlađe selekcije, priključen je prvom timu kao 18-godišnjak i nije odlazio na pozajmice što dovoljno govori o potencijalu. Debitovao je za Građane pre tri godine, od tada upisao 41 nastup, a u prošloj sezoni je igrao na 25 mečeva u svim takmičenjima. Očekivalo se da ove sezone dobije jaču minutažu i veću ulogu, s obzoirom da je postigao golove i u Komjuniti šildu protiv Arsenala i u Superkupu Evrope protiv Sevilje.

Međutim, izgleda da ni sam igrač ne veruje u ozbiljniju ulogu kod Pepa Gvardiole tokom sezone.

„Odigrao sam par dobrih utakmica ali ne znam šta me čeka. Moraću da sagledam širu sliku šta budućnost nosi. Ovog leta sam na pripremama igrao mnogo i dobio sam šansu dva puta u takmičarskim utakmicama. Samopouzdanja mi ne fali ali mi fali oštrine, ritma i takvih stavri. Od velike je pomoći kada igrate standardno. Samo želim da igram fudbal. Razgovaraćemo i odlučiti šta dalje. Naravno da bi najbolji scenario bio da ostanem u Sitiju i da igram, ali je očigledno da je konkurencija prejaka“, rekao je nedavno Palmer.

I od tada nije dobio ni minut na terenu mečevima protiv Njukasla i Šefilda.

Iako su se i Vest Hem i Šefild Junajted interesovali za Palmera, poziv Čelsija je nešto sasvim drugo. Plavci imaju posebnog aduta u priči. Direktor odeljenja za angažovanje mladih talenata Džo Šilds je nekada radio u akademiji Mančester Sitija i Palmer mu je stasavao pred očima. Odmah je pozvao nekadašnjeg đaka i obećao mu svetliju perpektivu na Stamford Bridžu. Mesto za Palmera će se osloboditi kada Kalum Hadson Odoi pređe u Notingem Forest što je jako blizu i izvesno.

Mančester Siti je na potezu. Ili će igraču obećati ozbiljniju ulogu ili će morati da kaže po kojoj ceni bi ga proda Čelsiju. A Plavci ovog leta ne štede već plaćaju koliko im se traži. Podsetimo da je Siti samo od transfera iz mladog tima (ponikli u klubu ili dovedeni u mlađe kategorije) u poslednje dve godine inkasirao preko 100.000.000 evra. Ovoga leta su prodati golman Džejms Traford (Barnli, 17.300.000), krilo Karlos Forbs (Ajaks, 14.000.000), vezista Šija Šarls (Sautempton, 12.250.000), prošlog leta vezista Romeo Lavija (Sautempton, 22.260.000), golman Gavin Bazunu (Sautempton, 14.000.000), krilo Samjeul Edozi (Sautempton, 8.000.000), bek Huan Larios (Sautempton, 7.000.000)...

Palmer bi mogao da bude najskuplji izdanak Sitijeve škole...


tagovi

Kol PalmerLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara