Kajl Voker Piter (leđima okrenut) i Romeo Lavija (Foto: Reuters)
Kajl Voker Piter (leđima okrenut) i Romeo Lavija (Foto: Reuters)

Čelsijev očajnički pokušaj u “minut do 12”: Ponudio 58.000.000 evra za igrača sa 420 minuta u Premijer ligi

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 02:00

Sautempton glatko odbio, iako je mogao da zaradi petostruko…

Dosta je Tod Boli rizikovao odlukom da ne angažuje sportskog direktora, već ga sam odglumi i pobrine se za kompletan prelazni rok Čelsija. Nije to bila najsjajnija ideja, "trčao" je sa jednog na drugi sastanak, delovalo je kao da radi bez plana, a u nedostatku pomoći nije ni uspeo da završi sav posao. Barem ne onako kako je želeo.

A želeo je Boli da letnju kupovinu zasladi kvalitetnom "šesticom". Međutim, 50.000.000 evra za Edsona Alvareza Ajaks je glatko odbio uz obrazloženje "kasno si se setio" - u Holandiji se tada već zatvorio prelazni rok – navodno mu je i drugi holandski velikan PSV spustio rampu za Ibrahimu Sangarea, i u svoj toj trci s vremenom, umalo da napravi pravu ludost.

Izabrane vesti

Dva dana po zatvaranju letnje pijace na Ostrvu stiže nam još jedna zanimljiva priča. Naime, kako saznaje Fabricio Romano, Čelsi je poslednjeg dana prelaznog roka Sautemptonu ponudio 50.000.000 funti iliti 58.000.000 evra za - Romea Laviju.

Mnogima nepoznat momak, Lavija je ovog leta stigao na jug Engleske iz Mančester Sitija za nešto više od 12.000.000 evra. Za prvi tim Građana debitovao je u septembru prošle godine u Liga kupu, odigravši celu utakmicu protiv Vikomba, a upisao je početkom 2022. godine još sedam minuta protiv Svindon Tauna u FA kupu. Premijerligaški debi za Siti nikada nije upisao. Tek po dolasku u Sautempton osetio je čari igranja u engleskoj eliti, pošto je od starta sezone u Premijer ligi odigrao 420 minuta, odnosno nepunih pet utakmica. Tu poslednju, "nepotpunu", odigrao je sredinom nedelje baš protiv Čelsija kada je postigao i debitantski gol. Bilo je to dovoljno da na Stamford Bridžu procene njegovu vrednost.

No, iz Sautemptona su rekli – ne, Lavija nije na prodaju, iako su za manje od dva meseca mogli da zarae petostruko više novca na 18-godišnjem Belgijancu… Na Sent Merizu veruju da će u budućnosti dobiti i više novca. Veruju u njega i na Etihadu, navodno pojedini čelni ljudi Sitija izrazito cene Belgijanca i veruju da će u budućnosti biti na potrebnom nivou da zaigra za prvi tim aktuelnog šampiona Engleske, te su se osigurali povratnom klauzulom od 46.000.000 evra. A Čelsi je već ovog leta bio spreman da ponudi više…


tagovi

Romeo LavijaLetnji prelazni rok 2022ČelsiSautempton

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara