Mareska (©Reuters)
Mareska (©Reuters)

Čelsi zagrizao za bivšeg Gvardiolinog asistenta: Mareska blizu klupe Plavaca

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.05.24. | 17:33

U Londonu stupili u kontakt sa Italijanom

Mučna sezona Čelsija je završena, Maurisijo Poketino je pre nekoliko dana napustio Stamford Bridž nakon samo jedne sezone provedene na klupi Plavaca. Odlučili su se vodeći ljudi kluba na čelu sa Todom Bolijem da raskinu ugovor sa argentinskim stručnjakom i krenu u potragu za novim trenerom, a čini se da su ga i pronašli – Enco Mareska je pred potpisom za Plavce.

Kako prenose engleski i italijanski mediji, Čelsi je stupio u kontakt sa trenutnim šefom struke Lestera, te da je Italijan pristao na projekat londonskog kluba.

Izabrane vesti

Pominjalo se sijaset imena koja bi mogla da zamene Poketina na klupi Plavaca, pre svega Mareskin sunarodnik Roberto De Zerbi koji je napustio Brajton i činio se kao idealno rešenje za Čelsi. U igri je bio i trener novopečenog premijerligaša Ipsviča Kiran Makena, kao i strareg Brentforda Tomas Frank, ali  u Londonu misle da je Enco Mareska pravi trener za njih.

Uspeo je Italijan da vrati Lester u Premijer ligu nakon samo jedne sezone provedene u Čempionšipu, pa je samim tim i privukao pažnju brojnih klubova, posebno u Engleskoj. Mediji su ga već uporedili sa trenerom Arsenala Mikelom Artetom: obojica su svojevremeno bili asistenti možda i najboljeg stručnjaka današnjice Pepa Gvardiole, a iskustvo koje im je Španac preneo je primetno.

Ipak neće proći sve tako lako, sa Ostrva stižu informacije da će, ukoliko dođe do dogovora između Mareske i Plavaca, Lester tražiti obeštećenje od preko 10.000.000 evra.

Pre Lestera, italijanski strateg je bio prvi trener Parme u Seriji B tokom sezone 2021/2022.



tagovi

ČelsiLesterPremijer ligaEnco Mareska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara