Enco Fernandes i Mihajlo Mudrik (Reuters)
Enco Fernandes i Mihajlo Mudrik (Reuters)

Čelsi udario Mudriku i Encu veto na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.06.24. | 20:51

Povrede su uništavale Plavce prošle sezone i na Stamford Bridžu povlače mere predostrožnosti kako se to ne bi ponovilo

Masakrirale su povrede ekipu Čelsija tokom minule sezone. Od početka do kraja takmičarske 2023/24 Plavci su se suočili sa 43 različite povrede svojih igrača (samo Mančester Junajted sa 45 bio malerozniji), mnogi igrači povređivali su se više od jedanput tokom sezone, a ukupno njih dvadeset je na duži ili kraći period bilo vans stroja. Kada se sve sabere bili su van terena 1.745 dana što je u proseku oko 87.25 dana po čoveku, odnosno gotovo tri meseca.

Čelsi ne želi da mu se ovakav scenario ponovi i u dolazećoj sezoni, a prve "žrtve" novokomponovanih mera opreza londonskog kluba su Enco Fernandes i Mihajlo Mudrik. Kako pod vinjetom "ekskluzivno" javlja Daily Mail, njima je Čelsi direktno postavio veto na učešće na Olimpijskim igrama sa Argentinom, odnosno Ukrajinom. O

Ne žele na Stamford Bridžu da igrači od kojih se mnogo očekuje u sezoni 2024/25 propuste početak priprema sa novim trenerom Encom Mareskom i žele da maksimalno smanje verovatnoću od povreda u takmičarskim utakmicama. I Mudrik i Enco će početkom leta igrati za svoje reprezentacije na kontinentalnim takmičenjima, ali ne i na planetarnoj smotri u Parizu.

Doduše, nije Čelsi jedini koji se odlučio da svojim fudbalerima direktno zabrani nastup u Francuskoj. Istu stvar uradio je Mančester Junajted sa Alehandrom Garnaćom, a očekuje se i identičan potez sa Real Madridom u slučaju Kilijana Embapea. Čelsi će verovatno istom receptu pribeći i kada je reč o Malo Gustu i Benoi Badijašilu.

Enco Fernandes će verovatno propustiti prvih 17 dana Čelsijeve predsezone zbog Kopa Amerike čije se finale igra 15. jula. Sve zavisi od toga kakav će biti domet Argentine. Učešće na Igrama u Parizu značilo bi propuštanje čitave predsezone i Čelsi je to predupredio iako mladi vezista ima želju da nosi dres reprezentacije na oba takmičenja.

Čelsi će se u dolazećoj sezoni takmičiti na pet frontova - u Premijer ligi, FA i Liga kupu, Ligi Konferencije, te Svetskom prvenstvu za klubove.


tagovi

ČelsiMihajlo MudrikEnco FernandezOlimpijske igre 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Ostale vesti


Najviše komentara