Đorđe Petrović i Konor Galaher (©Reuters)
Đorđe Petrović i Konor Galaher (©Reuters)

Čelsi u seriji od tri poraza na gostovanjima, Poketino bez skoro celog tima, Petrović na golu

Vreme čitanja: 3min | ned. 24.12.23. | 10:35

Premijer liga: Plavci danas (14.00) gostuju u Vulverhemptonu. Enkunku se vratio u tim, ali prerano za prvi start u sezoni

Na Badnji dan po gregorijanskom kalendaru igra se samo jedan meč u Premijer ligi. U Vulverhemptonu danas (14.00) dolazi Čelsi. Oba tima imaju lošu sezonu. Vukovi su u donjem delu tabele, ali ne moraju da brinu o opstanku, dok su Plavci tek deseti. Evropa će verovatno i ove sezone da ostane samo san za dvostrukog šampiona Starog kontinenta.

Menadžer Maurisio Poketino nije doneo renesansu na Stamford Bridžu. Skupocena pojačanje ne prave razliku, pa bi Argentinac mogao da bude bivši u junu. Era sa američkim multimilijarderom Todom Boijem je očajno krenula. Traljavo igraju Plavci, problem je realizacija. Jedini blesak bio je remi (4:4) protiv šampiona Sitija krajem prošlog meseca.

Izabrane vesti

Problem realizacije mogao bi da reši veliko pojačanje uz Lajpciga Kristofer Enkunku. On se povredio na letnjim pripremama i tek je prošle nedelje konkurisao za tim protiv Šefild Junajteda. Bio je na klupi, ali nije ulazio u pobedi nad Oštricma sa 2:0.

14.00: (3,60) Vulverhempton (3,50) Čelsi (2,15)

Prve minute ove sezone je dobio u Liga kupu Engleske protiv Njukasla pre pet dana, kada je Đorđe Petović bio junak posle penal-ruleta.

Svi su bili uzbuđeni kada smo ga videli na terenu. Svi želimo da ga vidimo u formi. To su uvek dobre vesti jer dobro znamo kakav kvalitet i kapacitet ima da pomogne timu. Moramo da budemo strpljivi, moramo mu dati vremena. Moramo da mu pružimo šansu da pruži najbolju formu. Da li će da igra od početka? Ne znam, prerano je da ga vidimo kako počinje utakmicu. U narednih nekoliko utakmica, nedelja, videćemo ga u startnoj postavi”, rekao je Poketino.

MOZZART DAJE NAJVEĆU KVOTU NA SVETU NA POBEDU ČELSIJA.

U konkurenciji za tim mogao bi da budi i Romeo Lavija i Noni Madueke. Argentinac i dalje ima skor ceo tim van stroja. Nedostaju povređeni Čaloba, Čilvel, Čukvuemeka, Kukurelja, Fernandez, Fofana, Džejms, Ugočukvu i golman Sančez. Među stativama će opet biti srpski reprezentativac Petrović koji se nameće i mogao bi da ostane broj 1 i kada se Španac vrati na teren.

Plavci su očajni na gostovanjima, imaju tri vezana poraza. Poslednji neuspeh je bio na Gudisonu protiv Evertona (0:2). Vulverhempton je šest mečeva bez poraza na svom Molinou. Čelsi je okrenut predstojećem prelaznom roku. Kako pišu mediji u Britaniji za januar je pikiran tandem lisabonskog Sportinga, defanzivac Usman Diomande i švedski napadač mađarskog porekla Viktor Đekereš.

RAHIM STERLING DAJE GOL VULVERHEMPTONU - KVOTA U MOZZARTU JE 3,50.

Prošle sezone Čelsi je pao u Vulverhemptonu. Vukovi su dobili sa 1:0 golom Mateusa Nunesa, koji je sada igrač Mančester Sitija. Poslednje tri sezone, Plavci nisi pobedili današnjeg rivala na gostovanjima (remi i dva poraza).

PREMIJER LIGA - 18. KOLO

Četvrtak

Kristal Palas - Brajton 1:1 (1:0)

/Aju 45+1 - Velbek 82/

Petak

Aston Vila - Šefild Junajted 1:1 (0:0)

/Zaniolo 90+8 - Arčer 87/

Subota

Vest Hem - Mančester Junajted 2:0

/Bouen 72, Kudus 78/

Totenhem - Everton 2:1 (2:0)

/Rišarlison 9, Son 18 - Gomeš 82/

Luton - Njukasl 1:0 (1:0)

/Taunzend 25/

Fulam - Barnli 0:2 (0:0)

/Odober 47, Berge 66/

Notingem Forest - Bornmut 2:3 (0:0)

/Elanga 46, Vud 74 - Solanke 50, 57, 90+3/

Liverpul - Arsenal 1:1 (1:1)

/Salah 29 - Gabrijel 4/

Nedelja

14.00: (3,60) Vulverhempton (3,50) Čelsi (2,15)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiVulverhemptonPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara