Ronald Arauho (©Reuters)
Ronald Arauho (©Reuters)

Čelsi traži naslednika Tijaga Silve i zove Ronalda Arauha

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 14:10

Plavci poslali ponudu za Barseloninog štopera

Tijago Silva je već prestario za vrhunski fudbal na evropskom nivou, Čelsi traži naslednika čuvenog štopera i cilja ka Barseloni. Kako prenosi Mundo Deportivo klub iz Londona je zainteresovan i već je poslao ponudu za urugvajskog štopera Ronalda Arauha. Mladi fudbaler ima važeći ugovor sa Kataloncima do 2026. godine i mada je klub voljan da ga produži nije napravljen značajan pomak ka dogovoru.

Barsa svakako nije raspoložena za rastanak, ali na Stamford Bridžu su svesni da Katalonci moraju da popune klupsku kasu, a na Arauhu, iako tvrde da on nikuda ne ide, mogu dobro da zarade. I sigurno će saslušati ponude, a retko je ko poslednjih godina plaćao kao Plavci.

Izabrane vesti

Čelsi je sezonu završio kao šesti u domaćem šampionatu, pa će u zavisnosti od ishoda u FA kupu u subotu saznati da li će biti učesnik Lige Evrope ili Lige konferencije. U utorak je na Stamford Bridžu objavljeno da je raskinuta saranja sa šefom stručnog štaba Maruisijom Poketinom, što je dodatno pogoršalo situaciju, pa se sada postavlja i pitanje ko će biti novi trener londonskog kluba. Ali to nije sprečilo čelnike Plavaca da, kako navodi Mundo Deportivo, pošalje ponudu Arauhu.

Međutim, od ranije se zna da Urugvajca interesuje i Bajern, ali sun a Stamfordu spremni na borbu jer ne žele više da improvizuju sa odbranom, jer već drugu godinu zaredom ostaju bez učešća u Ligi šampiona, a sledećeg leta će biti i učesnici na prvom Svetskom klupskom prvenstvu, koje će se igrati u SAD.

Ronald Arauho je u Barselonu stigao 2018. godine kada je nastupao prvo za njihov B tim, da bi već od sezone 2019/20 počeo da nastupa u La Ligi. Urugvajski reprezentativac je za katalonski tim sakupio 150 nastupa u svim takmičenjima. 


tagovi

Ronald ArauhoLetnji prelazni rok 2024BarselonaČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi
Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara