Čelsi se rešio još dvojice od devetorice golmana: Kepa i Petrović našli klubove

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.08.24. | 10:59

Srpski reprezentativac se seli u Francusku

Donedavno je Čelsi imao DEVETORICU golmana u prvom timu! Od sada ih ima četvoricu pošto su klub napustili Kepa Arizbalaga i Đorđe Petrović. Glomazan spisak je skraćen...

Srpski reprezentaztivac se seli na pozajmicu u Strazbur koji je neka vrsta filijale za Čelsi jer tamo razigrava mlade igrače. Vlasnik oba kluba je američka Blu Ko grupacija.

Izabrane vesti

Mladi Srbin je letos došao u Čelsi iz američkog Nju Inglenda i vrlo brzo se izborio za šansu umesto povređenog Roberta Sančesa. Branio je na 31 utakmici, ostavio dobar utisak, ali je novi trener Enco Mareska ipak odlučio da veruje Sančesu. Za Petrovića su se interesovali Đenova i Sautempton, ali su se na kraju odlučili za neka druga rešenja poput Pjerluiđija Golinija i Arona Ramzdejla. Srbin će se tako priključiti zemljaku Milošu Lukoviću u Strazburu i trebalo bi da bude prvi golman u konkurenciji švedskog veterana Karla Johansona i Marokanca Ale Belaruša.

Španski golman Kepa Arizabalaga se zvanično preselio na pozajmicu u Bornmut nakon što je sa Plavcima prethodno produžio ugovor do leta 2026. godine. Zanimljivo je da klub sa juga Engleske neće imati opciju otkupa, ali je Kepi garantovano mesto startera.

Najskuplji golman u istoriji fudbala (Čelsi ga 2018. platio Bilbao čak 80.000.000 evra) je razočarao tokom mandata na Stamford Bridžu. Bio je prvi golman u prve dve sezone, potom dve godine rezerva, vratio se na gol pretprošle sezoe i prošlu sezonu proveo na pozajmici u Real Madridu gde je bio drugi, pa treći golman.

Imao je ovog leta i ponudu saudijskog Al Itihada pre nego što je došao Predrag Rajković, ali ju je odbio i dočekao poziv da ostane u Premijer ligi. Bornmutov trener Andoni Iraola sa kojim je bio saigrač u Bilbau mu je garantovao mesto prvog golmana ispred iskusnog Brazilca Neta i zato je Kepa prihvatio selidbu na na Din Kort.

Čelsi sada ostaje sa četvoricom golmana od kojih je prvi Robert Sančes. Drugi golman će biti Filip Jorgensen koji je nedavno došao iz Viljareala za 24.500.000 evra. Ko će biti treći golman, pokazaće poslednja dva dana prelaznog roka.

Tu su još iskusni Markus Betineli i mladi Finac Lukas Bergstrom koji će negde na pozajmicu. Amerikanac Gabrijel Slonina je nedavno otišao na pozajmicu u Barnsli, mladi Edi Bič na pozajmicu u Krouli Taun, a za 20.000.000 evra je od Genka kupljen Majk Penders i ostavljen još godinu dana na pozajmici u belgijskom klubu.


tagovi

Kepa ArizabalagaLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara