(Reuters)
(Reuters)

Čelsi se rešava evropskog prvaka: Makar jednog golmana skida sa liste, Kepa pre Ramzdejla i Mamardašvilija

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.08.24. | 15:15

Bornmut dobija rešenje među stativama

Veliki klubovi ne račaju na njega, zato će ga dobiti jedan mali. Ima Kepa Arisabalaga visoko mišljenje o sebi – što je ponekad dobro – ali morao je da prihvati činjenicu da za njega nagomilanom kadru Čelsija nema mesta, a da Real Madrid baš i nije želeo da ga otkupi posle sezone u kojoj je bio na pozajmici. Rešenje je pronašao u vidu selidbe na jug engleskog Ostrva.

Sva je prilika da će 29-godišnji baskijski golman ovu sezonu provesti u Bornmutu. U pitanju je pozajmica, kojom bi baš svi trebalo da budu zadovoljni. Kepa, zato što će braniti redovno, jer bi na Stamford bridžu sedeo na klupi ili na tribinama; Enco Mareska što će mu otići jedan od članova pregolmaznog kadra, što je i sam označio velikim problemom; Bornmut, jer će dobiti „jedinicu“ koja, ipak, uliva više poverenja od Neta iako je Brazilac branio u početnom kolu Premijer lige.

Izabrane vesti

Da bi se posao realizovao potrebno je da Kepa najpre produži ugovor sa Čelsijem, jer je ušao u završnu godinu saradnje i Plavci ne žele da ga u junu 2025. izgube bez obeštećenja. Ovako će moći da računaju makar na nešto. Odlazak Kepe se je posledica činjenice da klub iz Londona ima čak sedmoricu golmana pod ugovorom i nije logično da su svi tu. Ostaće Robert Sančes koji će braniti Premijer ligu, te Filip Jergensen kao starter u Ligi konferencije. Tu su još Đorđe Petrović, Betineli, Slonina i Bergstrom. Neki će na pozajmicu, neki će biti prodati, a samo jedan će ostati za svaki slučaj.

Što se Kepe tiče, posle sezone provedene u Realu, gde je s početka menjao u tom trenutku povređenog Tiba Kurtou i pomogao Špancima da osvoje titulu i Ligu šampiona, trebalo bi da bude standardan na Vitaliti stadionu. Trener Andoni Iraola je celo leto u potrazi za čuvarom mreže, nadao se da bi mogao da dobije Arona Ramzdejla na zajam iz Arsenala, međutim, to se nije desilo. Baš kao ni pokušaj da od Liverpula, kad se bude ozvaničio potpis Giorgija Mamardašvilija, rentira reprezentativac Gruzije. U toj vrteški, Ramzdejla sad zove Sautempton, Mamardašvili u Valensiji (na pozajmici), a u Bornmut će Kepa, sa iskustvom od preko 100 premijerligaških utakmica.


 



tagovi

KepaKepa ArizabalagatransferiLetnji prelazni rok 2024BornmautČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara