Čelsi promovisao novo pojačanje: Mareskina misija Djuzberi Hol uspešno završena

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.07.24. | 16:46

Strateg Plavaca se ispostavio kao odlučujući adut u borbi za potpis veziste

Prethodnih dana najavljivani transfer Kirnana Djuzberi Hola danas je dobio zvaničnu potvrdu, te je Čelsi i definitivno realizovao treći angažman ovog leta, posle dolaska Tosina Adarabioja iz Fulama bez obeštećenja i 18-godišnjeg ofanzivnog veziste Omarija Kelimena iz Aston Vile za 22.500.000 evra.

Na insistiranje novog trenera Enca Mareske, 25-godišnji fudbaler je stigao na Stamford bridž, a Lester će zahvaljujući ovom transferu inkasirati oko 35.000.000 evra.

Izabrane vesti

Djuzberi Hol, koji je ponikao u redovima Lisica, za prvi tim matičnog kluba je upisao 129 utakmica i postigao 17 golova, a u novom klubu se obavezao na saradnju u narednih pet godina uz opciju produžetka za još 12 meseci. Engleski fudbaler rođen 1998. godine, imaće oštru konkurenciju na sredini terena s obzirom na to da za istu ulogu konkurišu i dvojica od trojice najskupljih veznih fudbalera u istoriji Premijer lige – Enco Fernandez i Mojzes Kaisedo, međutim pred novi izazov Djuzberi Hol nije skrivao zadovoljstvo i optimizam.

"Neverovatno je sedeti ovde kao igrač Čelsija. Ovo je klub uz koji ljudi odrastaju, gledaj ga i nadaju se da će jednog dana igrati za njega, tako da je privilegija biti ovde. Zaista sam uzbuđen što ću krenuti i jedva čekam da svima pokažem šta mogu", rekao je novajlija u prvom obraćanju po dolasku na Stamford bridž.

Centralni vezni fudbaler našao se istovremeno i na radaru Brajtona koji je pokušao da ga dovede i zimus, ali se kao odlučujući faktor ispostavila želja stratega Čelsija. Upravo pod Mareskinom komandom u Lesteru je Djuzberi Hol privukao pažnju, a tokom sezone u kojoj su Lisice obezbedile povratak u Premijer ligu upisao je minute na svakoj od 44 utakmice u Čempionšipu i ukrasio ih sa 12 golova i 14 asistencija.


tagovi

Kirnan Djuzberi HolČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara