©Reuters
©Reuters

Čelsi plaća gomilanje igrača: Mareska precrtao Sterlinga, napadač tražio rastanak

Vreme čitanja: 3min | sre. 21.08.24. | 17:55

Klub "sedmicu" već namenio Pedru Netu, italijanski strateg istakao da je nemoguće da svi igrači budu zadovoljni

Čelsijeva politika masovnog dovođenja igrača počela je da ispoljava negativne efekte, a jedna od žrtvi biće Rahim Sterling. Usled glomaznog igračkog kadra od oko 40 igrača Enco Mareska je bio prinuđen da napravi dodatnu selekciju i podeli raspoložive snage u dve grupe.

Sam strateg istakao je da radi sa 21 igračem, dok preostalih 15-20 fudbalera trenira odvojeno. Usled podele ekipe u startu je bilo moguće naslutiti negativne posledice, a među prekobrojnima su se našli i Ben Čilvel i Rahim Sterling.

Izabrane vesti

Napadač londonskog kluba i reprezentacije Engleske nije lako prihvatio činjenicu da je skrajnut, te se danas pojavila vest da je izrazio želju da napusti Stamford Bridž i to trajno. Sterlingovo nezadovoljstvo je kulminiralo pošto se nije našao u timu za prvenstvenu premijeru protiv Mančester Sitija, posle čega je bilo jasno da Mareska ne računa na njega.

Ofanzivu Čelsija ovog leta pojačali su Žoao Feliks, Pedro Neto, Kirnan Djuzberi-Hol i Marka Guiju, te je moglo da se nasluti da Steling nije u prvom planu Enca Mareske. Ipak, italijanski strateg nije želeo da se igrači vode pretpostavkama, te je engleskom krilu direktno saopštio kakav status može da očekuje.

"Ne kažem da Rahim nije dobar igrač, ali više volim drugačiji tip krila. Iskreno, neće imati minute ovde", rekao je Mareska i dodatno obrazložio situaciju oko Sterlinga i Čilvela:

"Oni treniraju odvojeno. Situacija sa obojicom je sasvim jasna. Imamo veliki tim i nemoguće je svima dati minute. Ako traže minute, bolje je da odu. Trudim se da budem iskren".

Posle razmimoilaženja, stratega i ofanzivca dogovoreno je da u narednim danima Sterling obavi razgovore sa ljudima u klubu i da zajedno krenu u potragu za rešenjem. Iz ove perspektive, idealan rasplet za sve predstavljala bi prodaja reprezentativca Engleske.

Iako razgovori tek slede svojevrsnu potvrdu da je londonski klub pustio ofanzivca niz vodu predstavlja vest da će u novoj sezoni dres sa brojem sedam, koji je do sada pripadao Sterlingu, zadužiti Pedro Neto.

Rasplet kakvom smo svedoci praktično je mogao da se nasluti usled činjenice da je Čelsi u prethodnom periodu nagomilao igrače na svim pozicijama i stvorio vrlo glomazan kadar u kojem je nemoguće ispuniti želje svih fudbalera, ali je Mareska istakao da privi tim funkcioniše znatno manje kompleksno nego što je to utisak spolja.

„Radim sa 21 igračem. Današnji trening je bio sa 20 igrača, juče je bio 21... Ostalih 15-20 trenira odvojeno. Ne vidim ih. Nije nered kako izgleda spolja. Ovde sam da donosim odluke i razmišljam ko je najbolji za nas. Ne razmišljam o tome koliko je godina njihovih ugovora ostalo, to nije moj posao. Ako mi se ne sviđaju, mogu da imaju ugovore na 20 godina, nije me briga. Ovde sam samo da donesem pravu odluku za tim. Posao svih menadžera je da igrači budu srećni, ali je to skoro nemoguće jer oni treniraju svaki dan da bi dobili minute, a samo 11 može da ih bude u startnoj postavi", rekao je Italijan.

Kada se na gledište stratega londonskog kluba nadoveže temperament i ego igrača kakav je Sterling jasno je da sve osim glavne uloge za Engleza vodi ka raspletu kakvom prisustvujemo, te je vrlo moguće da smo u prethodnoj sezoni bili svedoci poslednjih utakmica ofanzivca koji je u prethodnoj takmičarskoj godini, pod komandom Maurisija Poketina, odigrao 43 zvanične utakmice.

Podsetimo, Sterling je u Čelsi stigao 2022. godine iz Sitija u Čelsi 2022. godine za oko 56.000.000 evra kada je potpisao petogodišnji ugovor, te mu je na papiru preostalo još tri sezone među Plavcima.


tagovi

ČelsiRahim SterlingEnco Mareska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara