Aksel Disasi (©ChelseaFC)
Aksel Disasi (©ChelseaFC)

Čelsi opet zagrabio iz zlatnog ćupa, Aksel Disasi zvanično na Stamfordu za 45.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 11:34

Monako prethodno doveo Mohameda Salisua da ga odmeni

Bogati ništa ne prepuštaju slučaju. Čim su na Stamfordu shvatili da Vesli Fofana zbog povrede ligament kolena tetive mesecima neće biti na raspolaganju treneru Maurisiju Poketinu krenuli su u akciju i danas u novog igrača promovisali – Aksela Disasija. Čelsi je za 25-godišnjeg štopera platio Monaku okruglo 45.000.000 evra.

Možda zvuči mnogo, ali u današnje vreme – pitanje je. Disasi u nogama već ima 130 utakmica u Ligi 1, a bio je i član francuske reprezentacije koja je prošle godine igrala finale Mundijala u Kataru. Ugovor je potpisao na šest godina.

Izabrane vesti

Disasi je, ponovimo, u London stigao kako bi Poketinu dao još jednu opciju na poziciji desnog štopera. Benoa Badijašil je takođe povređen, a dolazak Disasija nagoveštava i da bi sa Stamforda mogao da ode Trevo Šaloba. Za njega su zainteresovani Inter i Vest Hem.

Poketino sada na štoperskim pozicijama ima Tijaga Silvu, mladog Levija Kolvila, povređenog Badijašila – mada će on brzo nazad – te neiskusnog 20-godišnjaka Bašira Hamfrijs, koji će vrlo verovatno na pozajmicu. Jasno vam je da bez Disasija to ne bi obećavalo, pa je Lorens Stjuart, desna ruka sportskog direktora, odmah kenuo po Aksela, jer ga dobro poznaje iz perioda kada je radio u Monaku.

Kneževi su pak odugovlačili dok nisu pronašli zamenu što su i učinili kada su za 15.000.000 evra iz Sautemptona doveli Mohameda Salisua.

Da se mi vratimo na Plavce, Čelsi je prethodno doveo Kristofera Nkunkua (Lajpcig/60.000.000 evra), napadača Viljareala Nikolasa Džeksona (37.000.000), Renovog vezistu Leslija Ugočukvua (27.000.000) s tim da će on odmah u Strazbur na pozajmicu.

Klub su napustili Mateo Kovačić, Eduard Mendi, Kalidu KUlibali, N’Golo Kante, Mejson Maunt, Kai Haverc, Kristijan Pulišić, Ruben Loftus Čik, Itak Ampadu, Pjer-Emerik Obamejan i bivši kapiten Cezar Aspilikueta. Na svima njima Plavci su zbirno zaradili 253.900.000 evra, ali ne zaboravimo da su prošle sezone kupovali za neverovatnih 611.490.000 evra.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Aksel Disasi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara