Robert Sančez (©Reuters)
Robert Sančez (©Reuters)

Čelsi našao zamenu za Mendija, Kepa će se sa zemljakom boriti za minute: Sančez do 2030. godine

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 11:21

Iz Brajtona na Stamford Bridž za oko 30.000.000 evra

Niže ponovo Čelsi pojačanja kao na traci, samo ovoga puta vlasnik Ted Boli nije morao preduboko da zavlači ruku u džep. Kako je i zvanično obelodanjeno, Plavci su angažovli zamenu za Eduara Mendija u vidu Roberta Sančeza iz Brajtona.

Špaski čuvar mreže je parafirao sedomogodišnju saradnju sa timom sa Stamford Bridža, a Galebovi bi na ime transfera mogli da zarade do 30.000.000 evra sa bonusima.

Izabrane vesti

Otkako je Mendi otišao u Al Ahli, jedan od prioriteta Plavaca bio je angažovanje novog čuvara mreže koji bi mogao ravnopravno da se bori sa Kepom Arizabalogom za minute i rešenje je pronašao u Brajtonu.

Sančez je tako napustio Galebove posle čitave decenije. Stigao je 2013. sa samo 15 godina i posle pozajmica u Forste Grinu i Ročdejlu, dobio šansu na golu Brajtona u sezoni 2020/21. Vrlo brzo je postao standardan, te se izborio i za poziv španske reprezentacije (dva nastupa), ali je u takmičarskoj godini za nama pao u drugi plan kod Roberta De Zerbija.

Da mu se ne piše dobro postajlo je jasno početkom meseca, kada je Brajton izdvojio 20.000.000 evra za talentovanog holandskog golmana Barta Ferbrugena iz Anderlehta.

Sada će dobiti priliku da se nametne u Čelsiju. Treći golman plavaca trebalo bi da bude Markus Betineli, dok se očekuje da Gabrijel Slonina završi negde na pozajmici.

Čelsi je ovog leta potrošio 207.000.000 evra na transfere Sančeza, Kristofera Enkunkua, Aksela Disasija, Nikolasa Džeksona, Leslija Ugočukvua i Anhela, dok je Dijego Moreira angažovan kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Benfikom.


tagovi

Robert SančesLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara