""
""

Čelsi je uspeo! Kvadrado se pozdravio i kreće za Englesku, Fiorentina dobija 33.000.000 evra i Salaha

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.01.15. | 17:56

Kolumbijac se jutros oprostio sa saigračima, otkazao najam kuće u kojoj je živeo, a Fiorentina je dobila veliki novac i zanimljivog fudbalera kojeg će u narednih pola godine plaćati Plavci

Višednevna potera Čelsija za Huanom Kvadradom se završila uspešno: Svi napori Fiorentine da zadrži najboljeg igrača ipak nisu urodili plodom. Murinjova želja da angažuje Kolumbijca je ispunjena, pošto je danas postignut definitivan dogovor.

Izabrane vesti

Iako je Fiorentina insistirala na otkupnoj klauzuli od 35.000.000 evra, na kraju je posle pritiska igrača koji je žarko želeo u Čelsi, morala da malo spusti cenu. Čelsi će Violi uplatiti 33.000.000 evra, a poslaće na jednoipogodišnju pozajmicu i Mohameda Salaha koji će zauzeti Kvadradovo mesto uz desnu aut liniju. Jedini detalj koji ostaje da se usaglasi je da li će Čelsi platiti 31.000.000 evra plus bonuse koji mogu i da premaše 2.000.000 evra ili će Viola tražiti novac bez klauzula o bonusima za učinak Salaha.

Kolumbijski ofanzivac se jutros posle treninga pozdravio sa saigračima, već je otkazao rentu kuće koju je izjamljivao u Firenci. Njegov dolazak u Englesku se očekuje večeras ili sutra. Takođe, ono što je bitno je da će Salahovu platu od 1.250.000 evra do kraja ove sezone i još 2.500.000 evra do kraja sledeće sezone u potpunosti plaćati Čelsi. Posle toga će dva kluba opet moći da sednu za pregovarački sto i razgovaraće o definitivnoj selidbi Salaha u Fiorentinu.

Kvadrado je letos bio blizu prelaska u Mančester Junajted ili Barselonu, ali je Viola uspela da ga zadrži. Sada mu se konačno ostvarila ambicija da zaigra za neki od najjačih klubova Evrope. Dolazak Kvadrada verovatno znači i odlazak Andrea Širlea jer Murinju nisu potrebna oba ova fudbalera. Kolumbijac će pojačati konkurenciju na desnoj strani napada gde je do sada najčešće igrao Vilijan.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2015Serija APremijer ligaMohamed SalahItalijaHuan KvadradoFjorentinaEvropaEngleskaČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara