Erling Haland (©AFP)
Erling Haland (©AFP)

Čelsi izgleda kao skup amatera, Haland pocepao mreže dok Mareska ne zna šta radi

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.08.24. | 08:54

Norvežanin pregazio Plavce za prvi trijumf na pripremama

Ako se po jutru dan poznaje, Mančester Siti će i ove godine biti dominantna sila u Premijer ligi – videćemo da li i evropskom fudbalu – dok će Čelsi ostati predmet podsmeha.

Šampion Engleske je zabeležio prvi trijumf na američkoj turneji pred start nove sezone i to na vrlo dominantan način. Pregažen je Čelsi rezultatom 4:2 (2:0), uz het-trik Erlinga Halanda.

Izabrane vesti

Norvežanin je uhvatio dobar zalet pred start prvenstva za dve sedmice, mada na tome može da zahvali katastrofalnoj odbrani Čelsija koja mu je dozvolila da se dva puta upiše u listu strelaca već u prvih pet minuta utakmice!

Kobne su bile reakcije poslednje linije Plavaca, još gore odluke Enca Mareske kome će očigledno jako teško pasti tranzicija iz drugoligaškog fudbala na nivo najjače lige na svetu. To se ne odnosi samo na pomenuti uvod meča u kojem je Čelsi izgledao kao skup amatera, nego na ceo duel jer je Siti mogao da slavi još ubedljivije.

Halandov prvi gol “delo“ je Tosina Adarabioja koji je ovog leta stigao kao slobodan igrač. Pogrešio je u dodavanju, zbog čega je Livaj Kolvil bio primoran da obori snažnog Norvežanina i sudija je odmah pokazao na belu tačku. Nisu stigli fudbaleri Čelsija da se oporave od šoka, a na semaforu je već bilo 2:0. Ponovo je Haland iskoristio katastrofalnu reakciju Mojzesa Kaiseda, oduzeo mu loptu i plasirao je u mrežu.

Utakmica je bila takva da je Čelsi na startu drugog poluvremena dozvolila još par ekspresnih golova. I opet iz direktnih grešaka protivnika! Kod trećeg gola Rahim Sterling je odigrao nonšalantno, što je Oskar Bob materijalizovao, da bi minut kasnije Erling Haland dobio poklon od Mala Gusta i do 56. minuta bilo je 4:0!

Oko 60.000 navija u Ohaju se možda nadalo uzbudljivijem meču. Uzbuđenje nisu dobili, ali jesu bar golove pošto su nevažnu utehu dali Rahim Sterling u 59. i Noni Madueke u 88. minutu.

Enco Mareska je posle utakmice insistirao na tome da su njegovi igrači igrali “čudnu utakmicu“, a za to kako je Čelsi izgledao okrivio je – suv teren!? Italijan je osetio tvrdo i već sada može da mu bude jasno da će ga premijerligaški fudbal pojesti ne bude li napravio drastične promene u odnosu na prošlu godinu. Nekada veliki klub je po dolasku Toda Bolija i američkih biznismena već progutao Tomasa Tuhela, Mauricija Poketina i ostale, tako da Enco Mareska neće ni da shvati da je bivši ako se situacija na terenu ne promeni uskoro. Jeste bilo šansi, Kristofer Nkunku i Enco Fernandez su propustili dve dobre situacije, ali Siti je pokazao da je u ovom trenutku svetlosnu godinu ispred Čelsija.

Još jedan važan detalj utakmice je da je Siti maltene većinski igrao sa drugopozivcima jer je na odmoru zbog Eura i Kopa Amerika ukupno 15 igrača, 10 više nego u Čelsiju.

Siti bi mogao u novoj sezoni da predstavi novi ubitačni trio. Uz Halanda su se odlično pokazali Džek Griliš i Oskar Bob i zajedno su funkcionisali odlično. No, ne treba da se zaboravi da između ostalih nedostaju Fil Foden, Kevin De Brujne, Bernardo Silva, Džeremi Doku...

Pred Sitijem je Komjuniti Šild sa Mančester Junajtedom narednog vikenda. Čelsiju predstoji teška borba da uopšte sastav konkurentan tim...


tagovi

Erling HalandOskar BobMančester SitiRahim SterlingNoni MaduekeČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara