(© Reuters)
(© Reuters)

Čelsi doveo i golmana, da bude konkurencija Kepi

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.08.23. | 15:30

Robert Sančez na Stamford Bridžu

Kad već dolaze napadači, krila, vezisti i štoperi, red je da potpiše i golman. Među novajlijama Čelsija ovog leta će se naći i jedan čuvar mreže. I to španski reprezentativac – Robert Sančez.

Prema navodima Atletika, Plavci privode kraju još jedan posao, pošto bi na Stamford bridž trebalo da stigne doskorašnji član Brajtona. Čak ne za mnogo novca, kako gazda Tod Boli zna da se razbacuje, jer će londonski premijerligaš izdvojiti 29.000.000 evra na ime obeštećenja i obavezati se da na račun kluba sa juga Engleske prebaci još oko 7.000.000 evra.

Izabrane vesti

Na taj način će Čelsi brojčano nadomestiti odlazak Eduarda Mendija u saudijski Al Ahli, ali je pitanje da li je i na koji način Sančes spreman da ga odmeni. Senegalac je kvalitetniji, što upućuje na zaključak da će Španac sa sunarodnikom Kepom Arisabalagom da se bori za mesto među stativama. Naročito ako se zna da je treneru Maurisiju Poketinu na raspolaganju još Garbijel Slonina, ali će posle ovakvog razvoja događaja mladi Amerikanac verovatno na pozajmicu, dok će uloga trećeg golmana biti namenjena iskusnom Markusu Betineliju.

Šanse da Sančes bude prvi izbor struke rastu usled saznanja da se Poketinu nedavno pridružio Ben Roberts, do nedavno trener golmana na Ameks stadionu, gde se Robert afirmisao. Jedino što je izgubio mesto startera u martu, kad je Džejson Stil počeo da brani redovno, pod obrazloženjem stratega Roberta de Zerbija da bolje igra nogom i konstruiše napade iz poslednje linije. Kao da je to, Bože me sačuvaj, važno, jer valjda golman prvo mora da brani.

A Sančez se baš kroz Brajton, u koji je stigao iz mlađih kategorija Levantea pre dest godina, profilisao, sazreo i dogurao čak do dresa reprezentacije Španije. Valjda i to pokazuje koliko je kvalitetan.

Dogovor Čelsija i Brajtona ne „kači“ posao vezan za Mojzesa Kajseda, pošto je Ekvadorac odvojena tema, ali i dalje se ne zna hoće li ga Galebovi pustiti, iako je Poketinu neophodan, posle odlazaka Engola Kantea u Al Itihad, a Matea Kovačića u Mančester Siti.

Dosad su Plavce pojačali Kristof Enkunku, Nikolas Džekson, Lesli Ugočukvu i Brazilac Gabrijel, a pred potpisom je štoper Monaka Aksel Disasi.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023transferiČelsiBrajtonRobert Sančes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara