Mir i Duro (Reuters)
Mir i Duro (Reuters)

Čekali ga godinu i po, oteraće ga posle mesec i po: Nema mira zbog Rafe Mira

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.09.24. | 21:58

Valensija će raskinuti saradnju sa pozamljenim napadačem Sevilje i verovatno dovesti Čupo Motinga

Izgleda da je, ipak, nešto ostalo na Mestalji da valja. Na primer, iskupljenje. Dosta toga ne valja u Valensiji, od rukovodilaca, odnosa gradskih vlasti i singapurskog vlasnika Pitera Lima, skromnog igračkog kadra, ali slavni klub će pokazati da u njemu ne može da igra svako. Naročito ne nasilnik.

Takav je, izgleda, Rafa Mir, koji evo već drugu noć provodi u lokalnom zatvoru, jer ga je policija uhapsila na osnovu prijave da je seksulano maltretirao dve devojke. Incident se desio u subotu veče u njegovom novom domu, a osim korpuletnog špica, priveden je i njegov prijatelj, pošto sve ukazuje da su njih dvojica organizovali zabavu na kojoj su spopadali pomenute devojke i naneli im teške telesne povrede.

Izabrane vesti

Mir je, posle prijave jedne od devojaka u utorak propustio trening Slepih miševa i to je bio signal da nešto ne valja, jer nije povređen, niti je javio ima nekih problem. Ispostavilo se da je završio u pritvoru i da će u sredu biti izveden pred lice pravde, da iskazom pred sudijom pokuša da objasni šta se desilo.

Valensiju više to ne zanima. Kako javljaju lokalni mediji, klub radi na tome da jednostrano raskine saradnju sa igračem, bez obzira što ga je angažovao pre samo mesec i po dana. Rafa Mir je stigao na Mestalju kao pozajmljeni fudbaler Sevilje, koja na njega nije računala, međutim, u dva prelazna roka pre ovog upravo završenog nije htela da ga pusti kod Rubena Barahe, koji ga je silno želeo. Na kraju je trener dobio pojačanje u špicu kako bi malo rasteretio Uga Dura, ali novi događaju ukazuju da će čelnici Valensije oterati Mira, jer su se zaštitili klauzulom, koja kaže da imaju pravo da pokažu igraču vrata ako on napravi ozbiljan disciplinsk prekršaj. Ovaj je baš takav.

S obzirom da je prelazni rok završen, Slepi miševi nemaju previše opcija kako bi angažovali novog napadača, ali će za jednom posegnuti. I to sa tržišta slobodnih igrača. Na njemu se visoko kotira Erik Maksim Čupo Moting, kome je istekao ugovor sa Bajernom i celo leto je proveo tražeći novi klub, ali nije uspeo da se udomi.

Kontakti između Valensije i Kameurnca su uspostavljeni i bez obzira na to da li će Mir dokazati nevisnost (teško će) ili ne, klub ne želi takvu ličnost u svlačionici. Zato je Čupo Moting logičan izbor,  a ako se posao ozvaniči, Valensija će dobiti besplatno 35-godišnjeg špica, sa iskustvom igranja u Nemačkoj (Hamburg, Majnc, Nirnberg, Šalke, Bajern), Engleskoj (Stouk) i Francuskoj (PSŽ).


tagovi

ValensijaRafa MirLetnji prelazni rok 2024transferiErik Maksim Šupo Moting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara