Čekajući bombastični transfer Kolo Muanija: Lindstrem predstavljen u Napulju, Ajntrahtova zarada ide na 300.000.000

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.08.23. | 19:51

Računajući od 2019. godine, kada je klub iz Frankfurta napravio prve velike poslove prodajom Jovića i Alea

Odlazak Kima trebalo bi da nadomesti Brazilac Natan iz Bragantina, a nije dugo trebalo Napoliju da pronađe zamenu i za odlazećeg Irvinga Lozana. Samo nekoliko dana pošto se prvi put u medijima pojavila informacija da bi Jesper Lindstrem (23) mogao da završi na San Paolu, Aurelio de Laurentis je stisnuo ruku talentovanom danskom ofanzivcu.

Lindstrem je spadao u najbolje i najvažnije igrače Ajntrahta iz Frankfurta u poslednje dve godine, međutim česte povrede učinile su da mu cena na tržištu padne. Samo tokom prošle sezone nekadašnji igrač Brondbija proveo je više od dva meseca van terena. Otuda su Napolitanci uspeli da 'izboksuju' sasvim pristojnu cenu: za pozajmicu 5.000.000 evra, pa onda za obavezan otkup (bez uslova) još 20.000.000 idućeg leta.

Izabrane vesti

Računajući i igrače koje je morao da otkupi prema prethodnim dogovorima, šampion Italije potrošio je u ovom prelaznom roku 99.000.000 evra.

Ajntraht je, s druge strane, i ovim transferom potvrdio da je postao jedan od najboljih nemačkih izvoznika. Otkako je u leto 2019. prodao Luku Jovića i Sebastijana Alea, bogati klubovi mu redovno kucaju na vrata. Od tada su prodali Antea Rebića, Andrea Silvu, Filipa Kostića, Đibrila Soua...

Za sve to vreme inkasirali su 220.000.000 evra! Pritom, treba imati u vidu da će ta cifra verovatno ići makar na 300.000.000 kada bude završen transfer Randala Kolo Muanija.

Doduše, imaće klub iz Frankfurta i dosta problema da napravi respketabilan tim za tekuću sezonu, jer ovog leta već je izgubio dva veoma važna igrača bez obeštećenja. U pitanju su Evan Endika i Daiči Kamada.

Izgleda da dolazi vreme kupovine na Majni...


tagovi

Jesper LindstremLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara