Klopova lekcija novinaru iz Madrida: Za tebe je fudbal vredan putovanja, a pitaš me o virusu korona?

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 20:04

„Da li si zabrinut, tamo su zatvorene škole“, obratio se trener Liverula Špancu

Ceo svet se divio Jirgenu Klopu posle prvog odgovara na pitanje vezano za virus korona. Tada je strateg Liverpula poručio da on kao fudbalski trener ne treba da priča o tome i da na svetu postoji mnogo kompetentnijih ljudi da govore o gorućem problemu čovečanstva.  Međutim, danas je harizmatični Nemac bio drčniji kada ga je jedan od španskih novinara, uoči duela sa Atletikom, pitao o mogućnosti da neko od igrača dva tima budu zaraženi.
„Da li si ti iz Madrida? Živiš u Madridu, da li si ti zabrinut? Sediš tu i to me pitaš?“, brecnuo se Klop i isprva zbunio sve prisutne.

Postalo je ipak jasno kada je novinar "uleteo u klopku" i odgovorio da nije on fudbaler. Klop je dao vrlo opširan odgovor.
To nije ništa posebno. Fudbal je samo igra. Mi nismo društvo, mi smo deo društva. I svi bi trebalo da brinemo u istome. To je baš ono što mi se ne dopada. Sedite ovde, pitate me to pitanje, a doleteli ste iz Madrida ovde. Tamo su zatvorili škole, univerzitete, zašto ne ostanete tamo ako ste već tako zabrinuti? Ali vi smatrate da je fudbal vredan tog putovanja”, kontrirao mu je Klop.

Izabrane vesti

I nastavio…
To je naš problem, zajednički problem. I ne možemo da ga rešimo fudbalom. Naš posao je da igramo fudbal, to je naš deo, vaš je da prenosite informacije, nadam se da to radite bolje no što postavljate pitanje. Jer me sve ovo čini ljutim. Kad mi nabijate osećaj da ja ima problem fudbal koji vi nemate? To je problem svih nas”.

Kad je novinar, inače Argentinac, pokušao da se ispravi konstatacijom da je mislio da u sportu ipak ima fizičkog kontakta, Klop je bio spreman.
Imamo na terenu 22 potpuno zdrava momka. Koji neće da se rukuju kako bi poslali poruku. Jer to je dobro i za tebe i za mene i za sve nas. To je poruka društvu... Ali ima stvari bitnijih od fudbala“.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara