Maradona u izolaciji

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.03.20. | 11:16

Legendarni as iz predostrožnosti pod posebnim merama

Samo dan nakon što je uputio podršku narodu Italije u borbi protiv COVID-19 virusa Dijego Armando Maradona je završio u karantinu.

Na svu sreću, legendarni as, sada trener argentinske Himnasija La Plate nije zakačio virus, ali je iz predostrožnosti sklonjen iz javnosti. Mudra odluka s obzirom da je oko njega uvek čitava bulumenta ljudi, a 59-godišnjak je u veoma slabom zdravstvenom stanju. Šta više, on je u visokorizičnoj grupi koja najčešće gubi bitku sa virusom korona, jer ne samo da je u poznim srednjim godinama, već je u veoma slabom fizičkom stanju zbog problema sa srcem, gojaznošću, ali i godinama neumerenog konzumiranja maligana.

Izabrane vesti

“Maradonu smo izolovali iz čiste predostrožnosti.On spada u visokorizičnu grupu. Eno ga u svom stanu, na prvom spratu. Čuva se” izjavio je šef mediciskog osoblja Himnasija la Plate, Flavio Tunezi.

Fudbalsko prvenstvo u najjužnijoj zemlji Južne Amerike je srećom nedovano završeno, a titulu je osvojila baš Mradonina ljubljena Boka sa samo bodom prednosti nad glavnim takmacem, River Plejtom.

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara