Sorin intervjuisao Batistutu: Imao sam dva riutala pred svaku utakmicu...

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.04.20. | 14:55

I šta mu je rekao Luis Suarez...

U vreme izolacije i karantina, direktna uključenja na društvenim mrežama postaju sve popularnija. Nekadašnji reprezentativac Argentine Huan Pablo Sorin iskoristio je ovu situaciju kako bi na svom instagram profilu intervjuisao nekoliko velikana svetskog fudbala, a poslednji u nizu je Gabrijel Omar Batistuta.

Jedan od najboljih golgetera svog vremena govorio je sa bivšim saigračem o nekim stvarima iz prošlosti, a pre svega, o svojim fudbalskim ritualima iz vremena dok je bio igrač.
“Pred svaku utakmicu bih imao dva rituala – spavao bih tačno osam sati i prošao kompletnu utakmicu u svojoj glavi. Kako je to izgledalo? Legao bih u krevet, isključio svetlo i oko pola sata samo gledao u plafon. Tada bi mi kroz glavu prolazile slike kompletne utakmice, šta bi sve moglo da se dogodi“, priča Batistuta i dodaje:
“Samo sam razmišljao o igri. Da li bih mogao da dobijem malo više prostora na levoj, desnoj strani ili po sredini. I to mi je mnogo puta pomagalo. Što sam duže igrao, to mi je bilo lakše da stvorim sliku toga kakva me utakmica čeka. Mnogo puta mi se dešavalo da sam na terenu i da se bukvalno dogodi scena koju sam zamislio u glavi. Moja prednost je bila što sam već znaop rešenje. Te hiljadite delove sekunde sačuvaš jer si već imao celu situaciju u glavi. To su bili moji mali rituali“.

Izabrane vesti

Postojala je još jedna stvar koju je Batigol voleo da radi...
“U jednom momentu počeo sam da kupujem narukvice posle svakog gola koji bih dao. Ali, to je bilo samo posle utakmice, nikada pre. Mislim da sam te godine bio najbolji strelac ili srušio neki važan rekord. Ali, da se zna, uvek sam verovao u jak rad, trening i malo sreće“.

Zanimljivo, Sorin je iskoristio priliku da Batistuti pokaže video snimak u kojem Luis Suarez šalje jedinstvenu poruku nekadašnjem asu.
“Hteo bih da ti kaže,m da si mi bio idol od malih nogu. Za mene si bio najbolji igrač koji je fudbal imao. Neverovatan kvalitet, impresivna snaga i sposobnost da postižeš širok dijapazon golova... Pokušavao sam da te imitiram kao klinac i divio sam ti se oduvek, bio si moj idol. Voleo bih da možemo nekada da se sretnemo i pričamo o fudbalu kada ova teška vremena prođu“, rekao je napadač Barselone.

Ova poruka posebno je prijala Batistuti.
“Da li je on to rekao da me je imitirao kao mali? Vidim da je ispalo sjajno. Hvala mu što mi je stavio do znanja da sam mu bio idol. Jednom sam ga zvao da dođe kod mene da jedemo roštilj, oni nije došao, a-ha-ha. Nadam se da ćeš mi se naredni put pridružiti, Luise“, poručio je legendarni Argentinac.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara