Oriol Romeu (©Reuters)
Oriol Romeu (©Reuters)

Ćavi: Podbacili smo kao stručni štab, za sledeću sezonu nam treba defanzivni vezista

Vreme čitanja: 4min | pon. 13.05.24. | 13:51

Trener Barselone je pred susret sa Real Sosijedadom (ponedeljak, 21) analizirao uzrok neuspešne sezone Katalonaca

Đirona nije uspela da savlada Alaves u subotu (2:2), pa Barselona ovog ponedeljka od 21.00 časova ima priliku da se vrati na drugu poziciju na tabeli Primere. Za tako nešto joj je potrebna pobeda nad Real Sosijedadom, timom koji se bori za plasman u Ligu Evrope.

Naravno, Katalonci su previše veliki klub da bi se zadovoljili drugim mestom. Drugi, treći… Za Barselonu se to piše isto – neuspeh.

Izabrane vesti

I zato, otkad je Real Madrid i zvanično krunisan kao novi šampion Španije Ćavi Ernandez je krenuo u analizu i pripremu tima za novu sezonu. Pred susret sa Sosijedadom je zvanično detektovao i prvi problem – poziciju defanzivnog veziste. Pojačanje na tom mestu biće prioritet svih prioriteta tokom letnjeg prelaznog roka.

Znalo je se još pre početka ove sezone da je na toj poziciji Barsa najtanja. Petnaest godina nije morala da brine o zadnjem veznom, dok je imala Serhija Busketsa, ali on je letos otišao za Lionelom Mesijem u MLS.

21.00: (1,75) Barselona (3,70) Sosijedad (5,40)

Ideja je bila da ga odmene Martin Zubimendi ili Jozua Kimih, ali zbog pravila o fer-pleju Katalonci nikako nisu mogli da pronađu novac za nekoga od njih dvojice. Na kraju su morali da vrate Oriola Romeua iz Đirone za 3.500.000 evra.

I u početku sve je bilo dobro. Na prvih 10 mečeva je osam puta bio starter, sa njim je Barsa imala učinak od šest pobeda i dva remija. Međutim, povredio je Romeu koleno, kada se oporavio malo je izgubio samopouzdanjei Ćavi je rešio da ga skloni iz tima.

Njegovo mesto na narednih 12 mečeva je preuzeo Andreas Kristensen, a Barselona je igrala bez klasičnog defanzivnog veziste. U sredini su uglavnom bili Gundogan i De Jong, ali bez Romeua u tom periodu je Barsa izgubila 10 veoma važnih bodova. Doživela je poraze od Đirone (2:4) i Real Madrida (1:2), a remizirala je sa Granadom (2:2) i Valensijom (1:1). U tom nekom periodu je Ćavi najavio da će otići na kraju sezone, mada se na kraju ipak predomislio.

------------------------------

Sve utakmice španske Primere možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

Nejasno je malo kako to da Romeu praktično u prolećnoj polusezoni nijdnom nije dobio novu priliku kod Čavija. Izgleda da mu nije oprostio slabo poluvreme protiv Viljareala (3:5), kada ga je ostavio u svlačionici posle 45 minuta. Od tada je samo još jednom bio starter, 13. aprila protiv Kadiza (1:0), kada je strateg Barselone odmarao prvotimce za revanš u Ligi šampiona sa Pari Sen Žermenom i El Klasiko protiv Reala. Njih je Romeu gledao sa klupe, Barsa je izgubila od Parižana sa 4:1, a od Reala sa 3:2.

Tek je u prošlom kolu 32-godišnji defanzivni vezista dobio priliku da se nađe na terenu, odigrao je poslednjih 11 minuta u porazu od Đirone (2:4). Tada je već utakmica bila rešena.

Kao stručni štab smo podbacili, moramo da budemo samokritični. Veliki broj mečeva smo igrali bez pravog defanzivnog veziste i nismo bili dobri. Znatno bolje smo igrali sa Andreasom i Oriolom. Moramo da povratimo balans. Prošle godine smo bili dobri, a sada nam je nedostajala dominacija u veznom redu. Protivnici su bili opasniji u tranziciji i kontranapadima, mi tu nismo bili na nivou“, priznao je Ćavi.

Katalonski mediji ponovo u žižu vraćaju imena Zubimendija i Kimiha, ali videćemo tokom leta u kom smeru razmišlja uprava Barselone. Mnogo će, kao prošle godine, zavisiti od budžeta.


-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------


PRIMERA – 35. KOLO

Petak

Alaves - Đirona 2:2 (1:2)

/Guridi 12, 90+9 - Garsija 4, Erera 44/

Subota

Majorka - Las Palmas 1:0 (1:0)

/Gonzales 29/

Viljareal - Sevilja 3:2 (1:2)

/Serlot 30, 90+7, Moskera 84 - En Nesiri 26, 44/

Granada - Real Madrid 0:4 (0:2)

/Garsija 38, Guler 45+2, Dijaz 49, 59/

Atletik Bilbao - Osasuna 2:2 (0:1)

/Vilijams 58, Viljalibre 90+6 – Raul Garsija 40, Ruben Garsija 48/

Nedelja

Kadiz - Selta 1:0 (1:0)

/Alkaras 35 pen/

Atletiko Madrid - Selta 1:0

/De Pol 84/

Valensija - Rajo Valjekano 0:0

Betis - Almerija 3:2 (2:1)

/Fornals 8, Isko 28, Perez 64 - Leo Baptistao 45+1, Romero 66/

Ponedeljak

21.00: (1,75) Barselona (3,70) Sosijedad (5,40)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BarselonaOriol RomeuĆaviReal SosijedadPrimera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara