Postoji opcija da Nemci proglase kraj Bundeslige, Bajern neće prihvatiti poklonjenu titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.03.20. | 17:07

Tako bar tvrdi Bild, uz pretpostavku da bi lige za narednu sezonu bile proširene na 20 učesnika...

Prvi slučaj fudbalera zaraženog virusom korona izgleda ubrzava neke odluke u nemačkom fudbalu. Udruženje profesionalnih klubova (DFL) i Fudbalski savez Nemačke (DFB) za sada ne razmatraju opciju da poput Italijana suspenduju prvenstvo, ali zato ne isključuju radikalniju mogućnost - da u slučaju eskalacije epidemije čak prekinu šampionat, te da Nemačka ove sezone ne dobije šampiona

Bild ovog popodneva opširno piše o situaciji u državi i kako je cela stvar povezana sa fudbalom, podsećajući da su hokejaške glavešine odlučile da prekinu takmičenje i po trenutnoj tabeli odrede četiri učesnike Lige šampiona za narednu sezonu. Prvak, međutim, nije proglašen. 

Izabrane vesti

Predstavnici 36 klubova prve i druge Bundeslige u ponedeljak bi trebalo održe sastanak i daju svoje predloge i scenarije - šta i kako dalje.
"Ono što važi danas, ne mora da znači da će važiti sutra, ili kroz nekoliko dana. Situacija je konfuzna, ništa ne može da se planira", kaže Bildov izvor blizak DFL-u. 

Trenutno sa sigurnošću može da se tvrdi samo da će sve utakmice Bundeslige predstojećeg vikenda biti odigrane bez prisustva gledalaca.
"I nije isključeno da bi tako moglo da ostane sve do 16. maja i kraja prvenstva, u slučaju da virus ne bude suzbijen ili barem stavljen pod kontrolu". 

Bavarska je već donela odluku da suspenduje sve sportske događaje, ili naložila da se održe bez prisustva publike sve do 20. aprila, što znači da će Bajern - ukoliko prođe - četvrtfinale Lige šampiona igrati bez podrške navijača. 

Najgora opcija bila bi, kako navodi Bild, da sezona u Bundesligi bude završena još u martu. Ali i ta je opcija na stolu. Sve bi trebalo da bude jasnije nakon tog sastanka u ponedeljak. Isti izvor ima informaciju kako Bajern kao trenutni lider sigurno ne bi prihvatio poklonjenu titulu, ali redosled prva četiri tima morao bi da se ispoštuje i proglasi validnim za narednu Ligu šampiona. Isto važi i za mesta koja vode u Ligu Evrope.

Otuda će večerašnji odloženi meč između Borusije Menhengldbah i Kelna biti od izuzetne važnosti, jer se Ždrepci trijumfom probijaju u TOP4, a van guraju Bajer Leverkuzen.

Moglo bi da bude od ključnog značaja ukoliko bi bio proglašen kraj lige i trenutni plasman za konačan...

Ostaju otvorena pitanja oko ispadanja i promocije iz Cvajte u viši rang. Bild navodi da bi verovatno bio postignut konsenzus da u narednoj sezoni i Bundesliga i Cvajta broje po 20 klubova, kako niko ne bi bio oštećen. U prevodu, niko ne bi ispao, a prvi i drugi iz Cvajte (trenutno Bilefeld i Štutgart) išli bi u viši rang. Ista bi situacija bila i sa promocijom iz treće lige.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara