Ćao, nema više! Bastijan Švajnštajger završio karijeru

Vreme čitanja: 1min | uto. 08.10.19. | 16:30

Joahim Lev mu već poručio da ga čeka mesto u reprezentaciji

Gotovo je! Svetski šampion Bastijan Švajnštajger okončao je veliku fudbalsku karijeru. Iskusni 35-godišnji vezista saopštio je danas da je stavio tačku na bilstavu epohu u kojoj je branio boje tri kluba Bajerna iz Minhena, Mančester Junajteda i Čikago Fajera. 

Sada je to postalo i zvanično posle lepih 17 godina u profesionalnom fudbalu, a suprug nekadašnje teniserke Ane Ivanović je to objavio na svom Instagram nalogu. Posle omladinskog staža u Minhenu i dugogodišnjeg igranja za prvi tim Bavaraca, Švajnštajger je 2015. prešao na Old Traford gde se zadržao dve godine, a potom se preselio u SAD u tim Veljka Paunovića.

Izabrane vesti

U velikoj i trofejnoj karijeri osvojio je Svetsko prvenstvo sa Nemačkom 2014. godine, zatim Ligu šampiona sa Bajernom 2013. kao i osam šampionskih titula u Bundesligi sa Bavarcima.

Zanimljivo, informacija o Švajnijevom penzionisanju stigla je samo nekoliko sati nakon što je selektor Nemačke Joahim Lev izjavio da računa na njega.
"Još uvek se ne zna da li će završiti karijeru. Basti je jedan od najboljih fudbalera koje je Nemačka ikada proizvela i ukoliko to želi za njega će uvek biti mesta u našoj reprezentaciji", izjavio je Lev

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara