©Reuters
©Reuters

Campione d'Italia! Interov 20. Skudeto ukrašen slavljem u Madonini (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 22:43

Zaokružena dominacija sjajne ekipe Simonea Inzagija na Apeninima u ovoj sezoni - 2:1

Da je mogao da bira, Inter ne bi mogao da izabere bolji način da dođe do jubilarnog 20. skudeta. Slavljem u Derbiju dela Madonina nad Milanom, sjajna ekipa Simonea Inzagija zaokružila je dominaciju na Čizmi i vratila se na vrh italijanskog fudbala posle tri godine čekanja - 2:1 (1:0).

Teško da se može pronaći zamerka ovoj fantastičnoj sezoni Nerazura. Još letos je bilo jasno da su sklopili najbolji tim, pa je mnogo toga zavisilo od Inzagija. Mladi stručnjak je pokazao da je u stanju da se trenerski nadogradi, što je nagovestio plasmanom u finale Lige šampiona prošle sezone.

Izabrane vesti

U ovoj je perfektno vodio svoju ekipu, koja je pet kola pre kraja i matematički overila osvajanje skudeta. Pehar je žrtvovan samo u Kupu Italije, gde je Nerazure u osmini finala eliminisala Bolonja. Superkup Italije je osvojen slavljem nad Napolijem u Rijadu, dok je Inzagijev tim u osmini finala Lige šampiona nesrećno eliminisan od Atletiko Madrida posle izvođenja jedanaesteraca.

U svakom slučaju, sve se poklopilo da šampioni Italije budu na rutinski način. U dosadašnja 33. kola poraženi su samo od davljenika Sasuola i to u Milanu. Nisu izgubili nijedan derbi. Dva puta su savladali gradskog rivala (5:1 i 2:1) i Romu (1:0, 4:2), po jednom Juventus (1:1, 1:0), Napoli (3:0, 1:1) i Lacio (2:0).

Inzagijev tim je kroz grupnu fazu Lige šampiona prošli bez poraza (tri pobede i tri remija), ali su bili drugi u grupi D iza Real Sosijedada. Put ih je potom odveo na Jorgandžije, koje su po opštem mišljenju morale ubedljivije da savladaju na svom terenu (1:0), pa se u revanšu otišlo na penal-rulet, gde je slavila ekipa Dijega Simeonea.

Večeras su Nerazuri još jednom demonstrirali ozbiljnu raznovrsnost. Poveli su posle dobro uigranog kornera u 18. minutu, koji je izveo Federiko di Marko, loptu sa prve stative prebacio Benžaman Pavar, a sam pred golom ostao Frančesko Ačerbi. Gol odluke je postigao Markus Tiram, nakon individualnog prodora i preciznog udarca u bliži ugao nemoćnog Majka Menjona.

Milan je tada bio na kolenima, do same završnice je zapretio samo jednom preko Rafaela Leaa, ali je želeo maksimalno da oteža posao gostujućem timu na ovoj utakmici. Rosoneri su smanjili rezultat posle prekida u 80. minutu, kada je strelac bio Fikajo Tomori, a onda se ušlo u veoma uzbudljivu završnicu. Sastav Stefana Piolija je silno napadao, ali nije uspeo da pokvari veliko slavlje Intera, koje će se večeras preseliti i na ulice Milana.

Inzagijev tim će u poslednjih pet kola igrati za svoju dušu, ali i biti u prilici da kroji sudbinu ekipama sa dna tabele, pošto će gostovati Sasuolu, Frozinoneu i Veroni. Na svom terenu će dočekati Torino i Lacio. Mladi strateg će imati dovoljno prostora i da proveri na koga će sve moči da računa u budućnosti, odnosno da mu ceo maj bude neka vrsta propreme za narednu sezonu, u kojoj će ambicije sasvim sigurno biti najveće na svim frontovima.


SERIJA A – 33. KOLO

Petak

Đenova - Lacio 0:1 (0:0)

/Luis Alberto 67/

Kaljari - Juventus 2:2 (2:0)

/Gaetano 30pen, Mina 36pen - Vlahović 61, Dosena 87ag/

Subota

Empoli - Napoli 1:0 (0:0)

/Čeri 4/

Verona - Udineze 1:0 (0.0)

/Kopola 90+3/

Nedelja

Sasuolo - Leče 0:3 (0:2)

/Gendrej 11, Dorgu 15, Sasuolo 61/

Torino - Frozinone 0:0

Salernitana - Fjorentina 0:2 (0:0)

/Kuame 80, Ikone 90+5/

Monca - Atalanta 1:2 (0:2)

/Maldini 89 - De Ketelare 44, El Bilal Ture 72/

Ponedeljak

Roma - Bolonja 1:3 (0:2)

/Azmun 56 - Azuzi 14, Zirkze 45, Salemakers 65/

Milan - Inter 1:2 (0:1)

/Tomori 80 - Ačerbi 18, Tiram 49/



tagovi

Simone Inzagi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara