Ćabi Alonso (©Reuters)
Ćabi Alonso (©Reuters)

Ćabijevom ludom nizu nema kraja! Bajer ima devet života i polufinale Lige Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.04.24. | 23:02

Frimpong spasao Alonsa prvog poraza ove sezone sa Leverkuzenom – 1:1

Genijalac je, ne treba mu mnogo. Sve vidi, kao što je video i dok je na terenu loptu držao zaključanu među nogama. Ćabi Alonso ima kliker, smućkao je formulu koju u Leverkuzenu nisu bili u stanju da sprave 120 godina. Ipak, samo što je postao šampion Nemačke, umalo se prekombinovao. Nalazio se Bajer pred porazom u Londonu, ali to nije običan tim, već mačka sa devet života!

Kako ćemo – lako ćemo! E, pa ne ide to tako lako sa rezervistima. Zaigrao se Ćabi Alonso, uvideo grešku i posegao za teškom artiljerijom. Aktivirao je Viktora Bonifejsa i Žeremija Frimponga, a supersonični Holanđanin je pokazao šta to Leverkuzen radi najbolje u Evropi – daje golove u nadoknadi. I oko 90. minuta. Spasao je Ćabija Alonsa prvog poraza ove sezone, sprečio navijače Vest Hema da se raduju makar i Pirovoj pobedi, i poslao nemačkog prvaka u polufinale Lige Evrope – 1:1 (1:0).

Izabrane vesti

Ne, ne može Bajer da izgubi ove sezone. Na 44 utakmice nije upisao niti jedan poraz – odigrao deset utakmica u Evropi i samo dva puta remizirao – podigao je istorijsku salataru, ušao u finale DFB kupa i pride polufinale Lige Evrope, gde će ponovo, kao i pre godinu dana, igrati sa Romom.

Magična sezona. Bila bi i da Žeremi Frimpong pred ulazak u sudijsku nadoknadu nije zatresao mrežu, uz dozu sreće. Jer, lopta je rikošetirala i prevarila Lukaša Fabijanskog. Vratilo se Leverkuzenu za promenu pristupa, za totalni zaokret u kursu...

Sve se promenilo ulaskom Žeremija Frimponga i Viktora Bonifejsa početkom drugog poluvremena, kasnije i minutima za Amina Adlija i Roberta Andriha. Do tada Leverkuzen nije bio Leverkuzen. Barem ne onaj Ćabijev, na koji je sve navijače – bilo nemačkog kluba ili one neutralne kojima srce ište da gledaju to što njegov tim pruža – navikao da igra ultraofanzivno, da se nadmudruje i stalno ide na gol više.

Dobrano je promešao karte, standardno sa Matejem Kovarom počeo među stativama – branio je u Ligi Evrope, a Lukas Hradecki u Bundesligi – i premalo dobio od Patrika Šika napred. Jednostavno nije išlo. Ni izbliza nije to bila igra nalik onoj iz prvog meča kada je dao dva gola i mogao više, jer uputio je čak 33 šuta na gol?! Izduvao se kao balon posle osvajanja salatare, rezervisti nisu bili na potrebnom nivou, a Vest Hem je krenuo furiozno.

Koliko je opasan bio govori podatak da je za uvodnih desetak minuta stvorio više prilika nego za čitavu utakmicu na Baj areni. I poveo. Džarod Bouven je spojio sa golom Majkla Antonija, a pogodak napadača londonskog kluba pomalo ide na dušu i Mateju Kovaru. Ostao je ukopan u mestu,bila je to njegova lopta... Ali, ubrzo se iskupio Čeh, jer je odbranio udarac Džaroda Bouvena iz peterca.

Vest Hem je bio nadmoćniji u prvom poluvremenu, kreirao je izglednije prilike, međutim, sve se u nastavku promenilo. Bajer je sa Žeremijem Frimpongom dobio na probojnosti, a upravo je on najčešće i ulazio u završnicu i prilike. Iskosa sa desne strane je prvo pokušao da uhvati na spavanju Lukaša Fabijanskog kada je tukao u bliži ugao, kasnije je promašio izvanrednu šansu – nije dobro odreagovao u situaciji ’jedan na jedan’.

No, to niko neće pamtiti. Samo pogodak kojim je otklonio svaku dilemu. I ostavio Bajer Leverkuzen u prilici da dođe do triplete.

San živi!

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Četvrtak

Roma - Milan 2:1 (2:0), prvi meč 1:0

/Manćini 12, Dibala 22 - Gabija 85/

Atalanta - Liverpul 0:1 (0:1), prvi meč 3:0

/Salah 7pen/

Vest Hem - Leverkuzen 1:1 (1:0), prvi meč 0:2

/Antonio 13 - Frimpong 89/

Marselj - Benfika 1:0 (0:0), prvi meč 1:2 (PRODUŽECI)

/Faris 79/



tagovi

Žeremi FrimpongĆabi AlonsoBajer LeverkuzenVest HemLiga EvropeViktor BonifejsMajkl AntonioDžerod Bouen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara