Ćabi Alonso u danu prodao i doveo novog štopera; Ta izgleda definitivno izvisio

Vreme čitanja: 2min | uto. 27.08.24. | 20:29

Nordi Mukijele se vraća u Bundesligu

Više od mesec dana priča se i piše od odlasku Džonatana Ta (28) iz Bajer Leverkuzena, a na izlaznim vratima našao se drugi iz štoperskog trilinga Ćabija Alonsa. I ne samo da se našao na izlaznim vratima, već je jednom nogom zakoračio preko. U pitanju je reprezentativac Obale Slonovače Odilon Kosunu (23), koji će narednih dana igrati na pozajmici u Atalanti, a onda će ga italijanski klub gotovo izvesno otkupiti. Nemački šampion tokom današnjeg dana već je obezbedio kvalitetnu zamenu.

Kosunu je bio standardan u šampionskoj sezoni Verkselfa sve dok se nije vratio sa Kupa afričkih nacija. Tada su polako iz tima počeli da ga istiskuju Pjero Inkapje i Josip Stanišić. Od poslednjih 13 utakmica u Bundesligi polovinu je presedeo na klupi, dok u četvrtfinalu, polufinalu i finalu Lige Evrope, nijednom nije bio starter.

Izabrane vesti

Imajući sve to u vidu Bajerov potez s njegovom prodajom ne predstavlja naročito iznenađenje, osim što vrlo verovatno definitivnoi zatvara vrata Džonatanu Ta da ode ovog leta.

Kada su u pitanju detalji transfera oni su sledeći: Za predstojećih godinu dana što će Kosunu provesti na pozajmici u Bergamu, Atalanta će platiti Leverkuzenu 5.000.000 evra, a kada bude aktivirana otkupna klauzula (zavisiće od broja utakmica i lako će biti ostvariva, pišu nemački i italijanski mediji), na račun Bajera leći će još 30.000.000 evra.

Kada ga je dovodio iz Briža nemački klub platio je 23.000.000 evra.

Očekuje se da Odilon Kosunu već tokom sutrašnjeg dana odradi lekarske preglede...

Alonsu zamena stiže iz Pari Sen Žermena u liku Nordija Mukijelea (26), kog je tokom ovog leta jedno vreme na radaru imao i Bajern Minhen. Momak poreklom iz Konga prevashodno igra desnog beka, međutim odlično se snalazi i kao desni štoper u trilingu pozadi, gde verovatno španski stručnjak planira da ga koristi.

Mukijele ima iskustvo igranja u Bundesligi i sa te strane neće biti problema oko prilagođavanja, baš kao što neće trebati ni posebna 'aklimatizacija' na poziciju desnog štopera, u sistemu 3-4-2-1, što je igrao ponekad dok je nosio dres RB Lajpciga.

Prema poslednjim informacijama, Leverkuzen nema opciju otkupa i u potpunosti na sebe preuzima platu 26-godišnjeg univerzalca u narednih godinu dana.



tagovi

Odilon KosunuNordi MukijeleLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara