@olympiacosfc
@olympiacosfc

Burno veče u Pireju: Nije samo Milivojević nego i Samaseku! Spektakl sa Hamesom, radi se na još dva potpisa

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.09.22. | 18:06

Bogati gazda pirejskog kluba Evangelos Marinakis je ovog leta potrošio 162.000.000 evra na prelazni rok Notingem Foresta, ali nije zaboravio ni svoj Olimpijakos

Olimpijakos u velikom stilu završava letnji prelazni rok. Dogovor je već postignut oko dovođenja Hamesa Rodrigeza, svi su izgledi da je tako i kada je u pitanju Sedrik Bakambu, dok će poziciju defanzivnog veziste po svemu sudeći pokriti Dijadie Samaseku, saznaje Kiker. Ostaje da se vidi dali to znači da je i definitivno propala svaka mogućnost da se u Pirej vrati Luka Milivojević, sa kojim se takođe pregovaralo proteklih dana. Kako piše ugledni sportski sajt, u ovim trenucima se prilično aktivno radi na zavšetkuo posla oko Samasekua, jer je svima je u interesu da dođe do končnog dogovora pre ponoći.

Ipak, to nije sve kada je u pitanju ovo prilično burno veče u Pireju, s obzirom da se aktivno pregovara i sa dvojicom slobodnih igrača Pajtimom Kasamijem, koji je slobodan igrač, odnosno desnim bekom Omarom Elabldelauijem. Obojica su bivši igrači i ne bi trebalo da imaju nikakvih problema sa adaptacijom na novu sredinu.

Izabrane vesti

Samaseku je u nemilosti trenera Hofenhajma Andrea Brejtnrajtera, pa je igrač iz Malija ove sezone na terenu u Bundeligi proveo svega 34 minuta. U protekle tri sezone odigrao je 86 utakmica za klub iz Zinshajma, u jednom trenutku je igrao izuzetno važnu ulogu, ali je u ovoj potpuno u drugom planu.

Bogati gazda pirejskog kluba Evangelos Marinakis je ovog leta potrošio 162.000.000 evra na prelazni rok Notingem Foresta, ali nije zaboravio ni svoj Olimpijakos.

Do sada je na obeštećenja 16.000.000 evra što ovaj prelazni rok čini jednim od najizdašnijih u istoriji kluba, na Pepa Biela (Kopenhagen, 6.000.000), Abubakara Kamaru (Aris, 5.000.000), Filipa Sinkernagela (Votford, 2.000.000), Dorona Lajndera (Hapoel Tel-Aviv, 2.000.000) i Pipu (Hadersfild, 1.000.000). Ipak, ona najzvučnija pojačanja stigla su bez obeštećenja. Marselo i Šime Vrsaljko su već promovisani, za Hamesa je sve spremno, dok su kao pozajmljeni igrači već stigli Retsos iz Verone, odnonso Konrad De La Fuente iz Marselja. Marinakis je iz Notingem Foresta prosledio Ui-Jo Hvanga i Džoša Boulera. In-Beom Hvang je takođe iz Rubina došao kao slobodan igrač.

Ipak, prva Zvezda današnjeg dana je Hames Rodrigez. Dva sata pre zvaničnog potpisa na zvaničnom Tviter profilu Olimpijakosa okačen je dres sa brojem 10 iznad kojeg piše "Loading...", a onda je usledila i zvanična promocija.

Pirej je prošle nedelje bio na nogama kada je stigao Marselo, ali deluje da će ovoga puta biti još veća efuforija na Karaiskakiju. Kolubijac, kojeg je Real Madrid 2014. godine platio čak 75.000.000 evra, stiže na pozajmicu iz katarskog Al Rajana, a Olimpijakos bi trebalo da pokrije trećinu njegovih godišnjih primanja od 6.000.000 evra.

Kolumbijac se ovog leta dovodio u vezu sa brojnim klubovima. Od Boke Juniors i brazilskog Botafoga, do Valensije i Galatasaraja. Ipak, na kraju je Olimpijakos bio taj koji je uspeo da postigne dogovor sa igračem i katarskim klubom.

Posle ozvaničenja Hamesa Rodrigeza, odnosno ishod pregovora sa ostalim igračima, trebalo bi u nekom trenutku da se među pridošlicama pojavi i napdač Marselja Sedrik Bakambu, s obzirom da informacije sa fudbalskog tržišta kažu da je sve već dogovoreno oko njegovog prelaska u Pirej. Ipak, treba biti spreman na još neko iznenađenje, pošto ima još šest sati do kraja prelaznog roka u Grčkoj.


tagovi

Dijadie SamasekuLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara